MENIU

FMI lasă Guvernul să decidă dacă se aplică acciza pe carburanţi de la 1 aprilie

<p>FMI lasă Guvernul să decidă dacă se aplică acciza pe carburanţi de la 1 aprilie</p>

Fondul Monetar Internaţional lasă la latitudinea Guvernului aplicarea accizei la carburanţi, de la 1 aprilie. Delegaţia FMI a discutat cu premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria, despre stadiul actualului acord, care nu a fost semnat de preşedintele Traian Băsescu, din cauza accizei de 7 eurocenţi.

În plus, Executivul ar fi încercat, fără succes, să convingă FMI cu introducerea unei bonificaţii pentru plata în avans a impozitelor, altele decât cele locale.

Neoficial, Guvernul susţine că veniturile în minus încasate din impozite, ca efect al bonificaţiilor, ar fi compensate prin bani pe care Guvernul nu ar mai fi obligat să-i dea pentru finanţarea deficitului bugetar.

Miniştrii Finanţelor şi Bugetului, Daniel Chiţoiu şi Liviu Voinea au discutat varianta de bonificaţii de 10%, ca şi în cazul plăţii în avans a taxelor locale.

Delegaţia FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, e la Bucureşti pentru discuţii privind prima şi a doua evaluare a acordului stand-by, vizită care se va încheia pe 5 februarie.

Mai multe articole despre:
guvern carburanţi FMI taxe acciză