MENIU

Somelier Florin Voica: ”Românii nu au cultura vinului și cultura de a bea”

Este invidiat, mai ales de bărbaţi, pentru profesia pe care o are deşi lucrurile nu sunt chiar atât de simple precum par. Vorbim de meseria de somelier, una în care gustul şi mirosul nu trebuie să te înşele niciodată. Despre acest lucru ne-a povestit Florin Voica, invitatul de azi al Alexandrei Păcuraru.

Preşedintele Asociaţiei Somelierilor din România, Florin Voica, a fost invitat săptămânii la emisiunea Acasă la Oamenii Realităţii.

”Avem si nu avem cultura vinului si cultura de a bea pentru ca romanul nu are intotdeauna limite. Avem clienti din ce in ce mai pretentiosi si din ce in ce in ce mai educati si in privinta vinului si a mnacarii... au inceput de asocieze vinurile cu mancarea”, a declarat invitatul Alexandrei Păcuraru.

Această meserie nu îi permite să îşi petreacă foarte mult timp cu familia. Este medaliat cu argint şi aur mondial pentru aptitudinile sale dar ca să ajungă la această performanţă recunoaşte că a fost ajutat de cei dragi.

Somelierul Florin Voica ne-a dezvăluit secretul unui vin bun şi cum putem să recunoaştem un produs de calitate.

”Am avut sansa sa lucrez de foarte tanar in aceasta industrie. Pretul trebuie sa se reflecte in calitate... este adevarat ca nu intotdeauna se reflecta, de regula se exagereaza putin. Un vin de calitate ar porni de la 20 de le, pana la 100 lei de cea mai inalta calitate. Este vorba de podgoria unde se afla, chiar avem podgorii renumite”, a mai mărturisit acesta.