MENIU

Florin Iordache și Eugen Nicolicea, lovitură dură, cu efecte devastatoare!

Florin Iordache și Eugen Nicolicea propun o lege prin care 93 dintre cei 129 de judecători de la ÎCCJ sunt stimulați financiar să se pensioneze imediat, conform tolo.ro, iar efectele sunt devastatoare.

Potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, "un răspuns al CSM adresat unui judecător arată care sunt efectele unei legi inițiate, printre alții, de Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae.

Zece parlamentari au inițiat, la sfârșitul anului 2017, un proiect de lege de modificare a Legii nr. 303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Una dintre cele mai importante modificări este stipulată în Articolul 82, Alineatul 3, prin care magistrații cu 20 de ani experiență vor putea ieși la pensie cu pensii mai mari decât salariul lor după recalculări.

Legea a fost trimisă la președintele României pentru promulgare pe 25 mai 2018.

Ea a primit mai multe sesizări de neconstituționalitate, ultimele două de la ÎCCJ  și de la 97 de parlamentari USR + PNL acum o lună.

Urmează să ajungă în această lună la dezbaterea Comisiei Iordache.

Mulți dintre funcționarii publici ai acestei generații abia acum au atins nivelul maxim de experiență și începeau să prindă poziții de conducere.

Ca și cum sistemul public nu mai are nevoie de ei, sunt momiți cu o pensie rapidă, unii la 45-50 de ani.

În condițiile în care vârsta de pensionare crește în UE spre 67-68 de ani, România atrage spre pensionare o generație de funcționari publici sub 50 de ani din domenii-cheie!

La MAI, în Armată, SRI, pompieri și alte zone, deja epurarea prin privilegii s-a făcut.

Acum a venit rândul Justiției.

Consecința?

Se creează nu doar o clasă de oameni în putere, scoși în afara serviciului public în momentul de maximă eficiență, ci și o discrepanță, de aproape două decenii!, între vârsta de pensionare a diverselor profesii.

Efectul imediat va fi reluarea de la zero a mii de procese aflate pe rol". 

Citește aici materialul publicat de Cătălin Tolontan!

 

Gazeta Sporturilor, care a aparținut trustului Intact, a fost achiziționată de Ringier Sportal SRL. Conform comunicatului postat pe site-ul grupului Ringier, "achiziția cuprinde atât platforma digitală GSP.RO, cât și ediția printată a Gazetei Sporturilor", a notat gsp.ro.

După cum realitatea.net a informat acum o săptămână, Cătălin Tolontan va ocupa funcția de coordonator editorial la Ringier, cu atribuții foarte importante, urmând să fie responsabil atât de Gazeta Sporturilor, print și online, cât și de Libertatea, print și online.

Citește și: Ce reacție a avut Cătălin Tolontan după vânzarea ziarului Gazeta Sporturilor!

De asemenea, în urma tranzacției dintre Intact și Ringier, domeniul tolo.ro și conținutul editorial al site-ului au trecut tot în portofoliul Ringier, companie care se va ocupa și de publicitatea de pe site, a mai scris realitatea.net.

Citește și: Cătălin Tolontan, dat în judecată după "Dosarul Shanghai". Se cer despăgubiri uriașe

Grupul Intact a confirmat tranzacția.