MENIU

Florin Cîțu: „Vom transforma centre de vaccinare AstraZeneca în centre de vaccinare Pfizer”

Florin Citu/foto: Octav Ganea, INQUAM

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat, vineri, la Cluj, că mai multe centre de vaccinare cu serul AstraZeneca vor fi transformate în centre de imunizare Pfizer. Scopul acestei decizii ar fi acela de a accelera Campania națională de vaccinare anti-COVID. În plus, șeful Executivului a reafirmat ideea că vor fi organizate centre de vaccinare și la unele unități economice.

Florin Cîțu: „Vom transforma centre de vaccinare AstraZeneca în centre de vaccinare Pfizer. De asemenea, vom permite operatorilor economici să aibă centre de vaccinare.”

Premierul a adus în discuție și situația din Horeca, dar şi creşterea capacităţii de vaccinare din România, invitându-i pe români să se inoculeze pentru a avea o vacanţă normală în vară.

Florin Cîțu: „Am ajuns la 115.000 de doze pe zi şi ne propunem ca pe 20 să avem 120.000 de doze în fiecare zi. Românii trebuie să se vaccineze dacă vor să revenim la normal, avem aceste două luni până la vacanţa de vară. Am vorbit cu Horeca care vrea să-şi vaccineze personalul, este singura soluţie ca să avem o vară normală.”

Florin Cîțu, ministrul Lucian Bode şi primarul Emil Boc au fost la centrul de vaccinare amenajat la Şcoala Gimnazială ''Ion Creangă'' din Cluj-Napoca. În cursul zilei, premierul se va întâlni cu reprezentanţi ai industriei de evenimente din municipiu şi cu primari din judeţul Cluj.

 

Mai multe articole despre:
Florin Citu vaccinare pfizer astrazeneca