MENIU

Florin Cîțu nu crede că hackerii care au atacat site-uri românești sunt periculoși dacă n-au știut că el e președintele Senatului

Florin Citu, președintele Senatului

Preşedintele Senatului, Florin Cîțu, nu crede că hackerii ruşi care au atacat site-urile unor instituţii din România sunt cu adevărat profesioniști, de vreme ce l-au prezentat pe Marcel Ciolacu drept președinte al camerei superioare a Parlamentului. Cu o simplă căutare pe net puteau afla o astfel de informație, a expicat Cîțu, sugerând că în spatele atacului sunt oameni care nu opot pune cu adevărat în pericol securitatea informatică a unor instituții.

”În primul rând, nu ştiu ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor. Dar, trecem peste asta. În al doilea rând, dacă ne uităm la acel comunicat, e bizar să ai numele corect dar să greşeşti funcţia. Cred că mai uşor îi greşeai funcţia decât să greşeşti invers, dădeai un simplu search pe Wikipedia şi vedeai cine e preşedintele Senatului”, a comentat Cîţu, la un post de radio, citat de news.ro.

Preşedintele Senatului a mai precizat că este un război cibernetic iar atacurile vizează toată lumea.

Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet a ameninţat că va ataca aproape 300 de site-uri din România, pe listă fiind mai multe ministere, redacţii de presă, instituţii publice, site-uri de turism şi hoteluri. Specialiştii au transmis o serie de recomandări pentru toţi cei vizaţi. Poliţia Română anunţă că site-ul propriu a fost vizat de un atac.