MENIU

Florin Cîțu, mesaj pentru Natalia Gavriliţă, şefa noului guvern din Moldova: „Suntem pregătiți să începem imediat să lucrăm”

Natalia Gavriliță

Parlamentul Republicii Moldova a dat vineri votul de încredere guvernului condus de Natalia Gavriliţă, şefa noului guvern nominalizată de preşedinta Maia Sandu, transmite presa de peste Prut.Premierul Florin Cîțu a urat mult succes noului Guvern al Republicii Moldova.

„Mult succes noului Guvern al Republicii Moldova, care a primit, astăzi, votul de învestitură, la Chișinău!

Vom sprijini toate eforturile doamnei prim-ministru Natalia Gavrilița și ale Cabinetului său, îndreptate spre aprofundarea reformelor, consolidarea statului de drept și a parcursului european.

Așa cum am arătat în scrisoarea de felicitare pe care tocmai am semnat-o, astăzi, pentru doamna prim-ministru, suntem pregătiți să începem imediat să lucrăm pe întreaga agendă de cooperare bilaterală, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Găsiți în Guvernul României și în mine, personal, un partener angajat deplin în demersurile pentru toate aceste direcții”, a transmis Florin Cîțu.

Guvernul din Moldova a primit 61 din cele 101 de voturi ale legislativului de la Chişinău, toate voturile pentru venind din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS).

Natalia Gavriliţă şi-a prezentat în plenul parlamentului programul de activitate şi lista cabinetului său de miniştri.

Ea a declarat că Programul "Moldova vremurilor bune" include printre priorităţi reforma justiţiei, curăţarea instituţiilor corupţie, atragerea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă bine plătite, reducerea sărăciei şi creşterea pensiilor, potrivit Radio Chişinău.