MENIU

Florin Cîțu, în CRIZA energiei: „Trebuie aplicate măsurile de acum care duc la o sădere cu 33% a facturilor”

Președintele PNL - Florin Cîțu

Florin Cîțu - președintele PNL a declarat, luni, că se va vorbi în ședința coaliției despre măsurile pentru criza din energie. Acesta a spus că nu vrea să ia parte la un război al declarațiilor în spațiul public.

„Îmi e și mie ușor să propun în presă creștere de 40%. Nu am propus nimic, sunt discuții în spațiul public. Eu aștept soluții de la ministere, de la guvern, vedem dacă se încadreasă în buget. Nu sunt de acord să depășim deficitul bugetar. Orice măsură trebuie să respecte o măsură liberală de bază: să se aplice unitar.

Să nu se ia niciun leu de la investiții. Acestea sunt criteriile de la care pornim, nu vreau să începem o competiție a declarațiilor în spațiul public”, a declarat Florin Cîțu, luni, înainte de ședința coaliției.

Legat de TVA zero la alimentele de bază, acesta a declarat: „Întotdeauna noi suntem de acord cu orice reducere a poverii fiscale în economie. Să fie unitar, nu sunt de acord să venim cu o măsură pentru un anumit sector, este necisntit. Așa se crează tot felul de distorsiuni, apar alte probleme. Eu vă spun că nu vom face decât să creștem profitul unor companii, nu va fi nicio scădere a prețurilor, asta este opinia mea de economist.

Trebuie aplicate măsurile de acum care duc la o sădere cu 33 % a facturilor. Trebuie să ne uităm că în toată Europa au crescut prețurile la energie.

Când nu investești timp de 30 de ani în sectorul energetic, iar apoi mai și reduci capacitățile, ajungi în situația aceasta. Nu vom putea susține de la buget și facturile la energie și concediile medicale, și alte costuri pentru economie”, a mai spus președintele PNL.

Mai multe articole despre:
florin citu masuri facturi energie solutii