MENIU

Florin Cîțu: „Fiecare ministru va avea obiective clare care vor fi monitorizate trimestrial”

Florin Cîțu: „Fiecare ministru va avea obiective clare care vor fi monitorizate trimestrial”

Premierul Florin Cîțu și ministrul și Alexandru Nazare au susținut declarații de presă după întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Temele abordate au fost proiectele bugetare pentru anul viitor, dar și obiectivele pentru care miniștrii vor fi monitorizați trimestrial.

Florin Cîțu: „Proiecte de digitalizare si ANAF-ul au fost teme principale. Sper sa introducem efacutrare anul viitor. Acestea ar genera venituri la buget de doua puncte procentuale. Am vorbit despre buget, ne-am uitat pe executia si pe proiectele de investitii bugetate anul acesta. Unele au fost si executate. Fiecare ministru va avea obiective clare care vor fi monitorizate trimestrial. Domnul ministru (Alexandru Nazare, noul ministru de Finanțe, n.r.) va prezenta executia bugetara pe 11 luni. Avem incasari bune, deficitul a crescut in parametri estimati.”

Prim-ministrul a precizat că se va întâlniri cu reprezentanții sistemului bancar pentru a aborda problema amânării ratelor populației. Cîțu a amintit și faptul că România este pregătită pentru perioada de după BREXIT.

În plus, fostul ministru de la Finanțe a afirmat că se va vaccina atunci când îi va veni rândul.

Declarații a susținut și noul ministru de la Finanțe Publice, Alexandru Nazare.

Alexandru Nazare: „Am discutat cu directorii din minister. Ne intereseaza proiectele din fonduri europene. Ne propunem sa facem o monitorizare lunara, dar si una trimestriala. Vom continua discutiile saptamana viitoare. Comisarul european Adina Valean a dat deja un mesaj privind un semnal de la granita Marii Britanii cu Franta, referitoare la situatia transportatorilor romani. Serviciile de baza de transporturi trebuie sa ramana. Mesajul Adinei Valean sper sa fie ascultat.”

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
Citu nazare