MENIU

Florin Cîțu, explicații despre noul scandal politic - De ce l-a înlocuit pe șeful Gărzii de Mediu: Toți cei numiți de coaliție trebuie schimbați

Florin Cîțu, premierul României Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Florin Cîțu a declanșat un nou scandal politic după ce luni  l-a demis pe șeful Gărzii de Mediu. Premierul și-a explicat acum decizia și spune că Octavian Berceanu era numit politic de USR și de aceea trebuia să plece. În locul său, premierul l-a pus interimar pe Alexandru Vasile, fiul primarului din comuna Jegălia, județul Călărași. Numirea vine înainte cu câteva zile de congresul PNL, acolo unde Florin Cîțu candidează la șefia partidului. Șeful Guvernului are și o explicație pentru demiterea lui Berceanu: este o situație similară cu a lui Traian Berbeceanu, retras de la Prefectura Capitalei. În plus, Cîțu a anunțat că toți cei numiți de vechea coaliție trebuie schimbați, pentru că USR-PLUS s-a retras de la guvernare.

Florin Cîțu a explicat decizia demiterii lui Berceanu de la șefia Gărzii de Mediu, comparând-o cu demiterea lui Traian Berbeceanu de la Prefectura Capitalei. premierul a și precizat că toți cei care au fost numiți de coaliție trebuie schimbați, pentru că li s-a retras sprijinul când au ieșit de la guvernare.

„Așa cum a fost retras, de exemplu, și prefectul Bucureștiului, dl Berbeceanu. Era de la PNL, dar cum  venit noua coaliție, imediat a fost înlocuit cu o persoană de la USR, pentru că acesta a fost algoritmul politic. În acest moment, toti cei care au fost numiti prin această coaliție, în momentul în care li s-a retras sprijinul politic, trebuie înlocuiți”, a anunțat Cîțu.

„Nu a fost numit nimeni în locul dl Berceanu, doar atribuțiile i-au fost delegate adjunctului, care era din martie acolo. Niciodată nu am primit semnale de la dl Berceanu că adjunctul său nu ar fi capabil să... Când dl Berceanu pleca în concediu, de exemplu, adjunctul îi prelua atribuțiile. (...) Daca as fi avut semnale ca există o problema acolo, n-as fi transferat atributiile”, a mai spus Florin Cîțu, marți, la Sinaia.

Tot marți, Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, l-a acuzat însă pe Florin Cîțu că este vorba de strategia adoptată de premier pentru a câștiga președinția PNL.

„L-a demis pe Berceanu si l-a inlocuit cu fiul unui primar PNL care și-a făcut averea prin taierea padurilor. Ăsta e Cîțu, asta este strategia pentru a cumpara voturi pana la congresul din weekend-ul asta”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct la Garda de Mediu, îl înlocuiește pe Octavian Berceanu la șefia instituției, după demiterea acestuia de luni. 

Alexandru Lucian Vasile este președintele TNL Călărași și fiul primarului liberal din comuna Jegălia.
 
El este inginer silvic și a lucrat la firma înființată de tatăl său, Coslo Zinca SRL, unde a devenit ulterior asociat.