MENIU

Florin Cițu, despre trenul cu copii care a stat 9 ore pe câmp: Să răspundă Ministerul Transporturilor și CFR

Florin Citu, prim-ministru

Premierul Florin Cițu a afirmat, joi, că Ministerul Transportulor și șefii CFR ar trebui să explice de ce nu au intervenit mai prompt în ultimele ore, după ce numeroase trenuri au rămas blocate pe traseu. Reacția șefului guvernului a venit după ce a fost întrebat de ce un tren în care se aflau copii a stat pe câmp 9 ore, la câteva zeci de kilometri distanță de București. 

"Dacă oamenii au avut de suferit de pe urma modului în care sunt administrate căile ferate, ar trebui să răspundă Ministerul Transporturilor. Nu pot să vă spun de ce nu s-a intervenit. Mi se pare anormal ca un șef sau un director de la CFR Călători să spună că soluția vine din altă parte. Soluția este a celor care administrează sectorul respectiv."

Florin Cîțu a precizat că nu a discutat, punctual, cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, despre situația copiilor care au stat atâtea ore în tren și despre lipsa de reacție a CFR Călători, care nu a găsit o soluție pentru a-i transborda. 

Trenul Mangalia - Arad a acumulat peste nouă ore de întârziere după ce a rămas blocat pe câmp în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact.

Pasagerii spun că nu au fost anunţati ce se întâmplă şi că ore întregi nu a fost trimisă o locomotivă de ajutor. În replică, CFR Călători a anunțat că în Gara de Nord li s-a oferit apă și croissante pasagerilor.