MENIU

Florin Cîțu despre remaniere: PNRR trebuie pus în practică, să nu folosim situația din Ucraina drept scuză

Florin Cîțu

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, luni, că evaluarea miniștrilor este necesară în contextul în care guvernul trebuie să implementeze reformele din PNRR. Întrebat dacă e posibil ca la sfârșitul zilei să fie anunțate nume de remaniați, Câțu a precizat că așa ceva nu este pe lista Coaliției.

„Evaluarea nu trebuie să fie nicio surpriză pentru nimeni. Eu am spus întotdeauna că fac o evaluare a miniștrilor, pentru a vedea performanța guvernului. Mă interesează în primul rând miniștrii PNL, dar mă interesează și performanța guvernului. Sunt câteva lucruri la care mă uit. În primul rând, implementarea reformelor din PNRR. Aici vreau să-i anunț și i-am anunțat de fiecare dată pe miniștri că nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina pentru faptul că nu putem să facem o anumită reformă.

Am spus că mie mi se pare că economia e administrată suboptimal. Trebuie ca acum să luăm măsurile bune, pentru a asigura o revenire în V a economiei. Este clar că lucrurile încetinesc. Dacă vrem să avem o revenire a economiei, trebuie să luăm măsurile bune de acum," a afirmat Florin Cîțu

"Pe mine mă interesează PNL să aibă o performanță bună. M-am uitat pe câteva sondaje, astăzi puteam să fim mult mai sus dacă nu existau câteva sincope în ultimele trei luni de zile. Mă interesează ca Guvernul României să performeze”, a mai declarat Cîțu.

Mai multe articole despre:
florin citu pnrr ucraina pnrr pnl psd