MENIU

Florin Cîțu, după tragedia de la „Victor Babeș”: Nu putem garanta că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla! Am cerut anchetă rapidă, transparentă, cei vinovați să răspundă!

Premierul Florin Cîțu, anunț despre incidentul tragic de la Spitalul „Victor Babeș” Foto: InquamPhotos/George Călin

Premierul Florin Cîțu a declarat că a cerut ca ancheta începută în urma tragediei de la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeș” să fie rapidă și transparentă și să răspundă cei vinovați. În seara zilei de luni, în unitatea mobilă de Terapie Intensivă au murit trei paciente din cauza unei pene de oxigen. Bilanțul coronavirus al ultimelor săptămâni este alarmant în urma numeroaselor cazuri grave din secțiile de Terapie Intensivă în secțiile spitalelor bucureștene. În acest moment nu mai există paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în Capitală.

 

 

„În această seară încă o tragedie în România la spitalul Victor Babeș. Trei persoane au decedat, în acest moment nu știm de ce. Condoleanțe familiilor!

Din ce știm până acum a fost un accident, dar a început și anchetă. 

I-am cerut ministrului de Interne, am vorbit la telefon, ca ancheta să fie cât mai rapidă și transparentă. După declarații mă voi întâlni cu ministrul de Interne, sa fie o ancheta cat mai rapida, transparenta ca vinovatii sa raspunda.

Suntem intr-o lupta in acest an de zile, presiunea pe spitale , pe secțiile de ATI este foarte mare.

Trebuie cu toții să ajutăm și campania de vaccinare este singura solutie in acest moment.

Am văzut că administratorii statului fug in aceste momente de comunicare. Cetățenii au nevoie de explicații, trebuie să comunicăm mai bine in aceste momente. De aceea l-am adus pe dl Arafat aici. 

Vom continua să acționăm pentru a avea mai multe paturi ATI. Vom incerca sa avem mai multe paturi de Terapie Intensivă asa cum am cerut acum doua luni de zile.

Nu putem să garantăm acum că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla. Sperăm să nu se mai întâmple. Dar pentru a nu mai avea, ca să reducem presiunea, trebuie să accelerăm campania de vaccinare.

Trebuie sa avem o campanie de succes. Cele doua trebuie sa mearga mână în mână”, a declarat Florin Cîțu.

„A început o ancheta, transparenta corecta si cei responsabili si vinovati vor răspunde, a mai precizat Florin Cîțu.

Declarațiile de presă au fost făcute de premier la ora 23.00, la Palatul Victoria. Potrivit surselor Realitatea PLUS, Florin Cîțu i-a convocat la Guvern pe Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. 

Potrivit surselor Realitatea PLUS, premierul nu ar fi aflat de la ministrul Sănătății de incidentul de la „Victor Babeș”.

Incidentul dramatic petrecut la Spitalul „Victor Babeș” în jurul orei 17.30 a fost anunțat în spațiul public în jurul orei 20.30. 

Potrivit unei ipoteze șocante avansate de surse pentru Realitatea PLUS, pana de oxigen de la spital ar fi fost provocată de cineva care nu ar fi reglat corespunzător nivelul oxigenului. În urma reglajului ventilatoarele au cedat. Potrivit comunicatului DSU, reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în TIR pentru a verifica ventilatoarele. Și Ministerul Sănătății a confirmat tragedia. Nimeni din conducerea spitalului nu a sesizat incidentul, astfel că poliția s-a autosesizat din oficiu. Parchetul a deschis dosar pentru moarte suspectă.

PANĂ de oxigen la spitalul Victor Babeș din Capitală - cel puțin 3 pacienți din TIR-ul de ATI AU MURIT - Ipoteză ȘOCANTĂ despre cauza TRAGEDIEI

Bilanțul coronavirus din România ACTUALIZAT poate fi urmărit AICI - Evoluția epidemiei de COVID-19 pe Realitatea.net coronavirus: https://www.realitatea.net/coronavirus