MENIU

Florin Cîțu cere procurorului general ANCHETAREA declarațiilor PSD din timpul epidemiei COVID-19: AU INSTIGAT la nesupunere și subminare 

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, cere procurorului general anchetarea tuturor declaraţiilor făcute de conducerea PSD de la începutul declarării stării de urgenţă! Ministrul liberal spune că declarațiile acestora „au instigat la nesupunere şi la subminarea autorităţii statului şi au adus costuri imense pentru economie” în această criză sanitară din cauza epidemiei de coronavirus.

 

„Solicit procurorului general al republicii anchetarea tuturor declaraţiilor făcute de conducerea PSD de la începutul declarării stării de urgenţă şi până astăzi. Aceste declaraţii au instigat la nesupunere şi la subminarea autorităţii statului şi au adus costuri imense pentru economie!

Aș vrea să vă citesc din Codul Penal comunicarea de informații false (...), cunoscând caracterul fals al acestora (...), se pedepsește cu inchisoarea de la 1 la 5 ani”, a anunțat Florin Cîțu, într-o declarație de presă, susținută pe treptele Ministerului Finanțelor Publice.

Ministrul Florin Cîțu a amintit declaraţiile făcute de conducerea PSD despre banii alocaţi pentru Sănătate, dar și despre ce susțineau cu doar un an în urmă social-democrații .

„În 2020, bugetul alocat pentru Sănătate reprezintă 5,33 la sută din PIB. Este cea mai mare sumă alocată acestui capitol din 2014 până astăzi, de la 4,82% anul trecut, 4,44% în 2018 sau 4% in 2017”, a mai afirmat Cîţu.

Ministrul liberal a mai spus că „declarațiile conducerii PSD de anul trecut spuneau ca singura problema din sistemul de sanatate o reprezinta calitatea umana”.

Florin Cîțu a mai transmis că scopul acestei ultime rectificări bugetare din acest an (a treia - n.red.) este ca sănătatea, asistenţa socială, educaţia să aibă  banii necesari pentru finalul acestui an.

„Rectificarea bugetară pe care o facem e pentru a ne asigura că sănătatea, asistenţa socială, educaţia au banii necesari pentru finalul acestui an.

Rectificarea are şi rolul de a asigura finanţarea pentru continuarea investiţiilor, care  în acest an sunt estimate la 55 de miliarde de lei - este cea mai mare sumă investită de la bugetul de stat în ultimii 10 ani. După 10 ani  investiţiile sunt la 35,4 miliarde de lei, mai mult decât s-a investit în tot anul 2016, în 2017 sau chiar 2018.

Pentru această rectificare bugetară a fost luată luată  în calcul o scădere a economiei de 4,2 puncte procentuale”, a mai anunțat ministrul FInanțelor.