MENIU

Florin Cîțu anunță că a cerut explicații de la SGG după angajarea soțului Vioricăi Dăncilă la Transgaz - Cu ce se ocupă Cristinel Dăncilă

Florin Cîțu anunță că a cerut explicații de la SGG după angajarea soțului Vioricăi Dăncilă la Transgaz - Cu ce se ocupă Cristinel Dăncilă

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a solicitat deja o informare pentru a afla în ce condiții a avut loc concursul prin care Cristinel Dăncilă, soţul fostului premier și șef PSD Viorica Dăncilă, a fost angajat consilier la Transgaz, companie cu capital majoritar de stat.

„Am cerut informaţii, acolo a fost un concurs pe care domnul respectiv înţeleg că l-a câştigat. Am cerut o informare să văd dacă există vreun element suspect la acel concurs. Dar este un concurs... Am cerut o informare la secretariul general al Guvernului să afle exact condiţiile în care s-a derulat acel concurs”, a răspuns Florin Cîțu, întrebat despre numirea soțului Vioricări Dăncilă consilier la Transgaz.

Ulterior, premierul a mai explicat că „la Ministerul Finanţelor a fost un concurs care a fost viciat şi toată documentaţia a fost trimisă către DNA. Mă uit şi aici”.

Imediat după publicarea informației despre angajarea lui Cristinel Dăncilă la Transgaz, Ion Sterian, directorul general al companiei, a explicat, pe 20 mai, că acesta „este inginer petrolist și avem nevoie de expertiză tehnică. La această etapă a trecut concursul pentru consilier, dar vreau să îl folosim în domeniul său de activitate. Angajarea sa nu are nici o legătură cu doamna Viorica Dăncilă”. 

Inainte de transferul la Transgaz, Cristinel Dăncilă a fost timp de 12 ani director zonal în divizia Exploatare şi Producţie OMV Petrom – sucursala Argeș, pe județele Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman.

Fostul prim-ministru Viorica Dăncilă și fost președinte al PSD a fost numită consultant la BNR de la începutul acestei luni - 1 iunie 2021. Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat, pe 18 mai, că Viorica Dăncilă va lucra la Biroul Economie Verde la Banca Naţională. El a spus că un criteriu de selecţie a fost faptul că atât ea, cât şi Ioan Mircea Paşcu sunt foşti europarlamentari şi este nevoie de „oameni care deschid uşi în Europa”. Consilierul lui Mugur Isărescu mai declara că au fost criterii de selecţie care au ţinut de activitatea de lobby din trecut a fostului premier.