MENIU

Florian Coldea și-a extins influența în Moldova și Ucraina. Rețeaua mafiotă pe care o proteja

Florian Coldea și-a extins influența în Moldova și Ucraina. Rețeaua mafiotă pe care o proteja

Florian Coldea și-a extins influența în Republica Moldova și Ucraina, potrivit unor surse. În rețeaua Generalului Negru ar fi cooptați mai mulți oameni de afaceri din jurul fostului parlamentar Vladimir Plahotniuc. Afacerile de milioane de dolari ar fi făcute în zona transporturilor feroviare, unde banii au curs după începerea războiului. 

Florian Coldea și-a extins influența în Republica Moldova și Ucraina. Fostul șef al serviciilor secrete ar fi luat sub protectoratul său o rețea mafiotă dezvoltată de către controversatul politician de la Chișinău Vladimir Plahotniuc, care are legături cu Vladimir Putin.

Principalul pion în această rețea a lui Coldea este Iuri Cecan, un fost bancher și om politic, dar și cu conexiuni puternice în mediul de afaceri de peste Prut. Cecan a fost implicat în mai multe afaceri privind devalizarea unor companii din Republica Moldova, dar și în zona de crimă organizată. El a dezvoltat totul sub protecția lui Platotniuc și s-a refugiat în România după ce acesta a pierdut puterea în 2019.

Milioane de dolari făcuți în Republica Moldova au ajuns în România, unde banii au fost spălați în mai multe afaceri din jurul lui Florian Coldea. Cecan a fost anchetat de oficiul pentru spălarea banilor de la București, unde a fost salvat de către Florian Coldea.

Autoritățile din Chișinău au deschise anchete penale pe numele lui Cecan, dar acesta a fost ajutat de gruparea Coldea sa își piardă urma în România. Milionarul moldovean s-a căsătorit cu o ucraineană, iar sume mari de bani au ajuns în conturile acesteia. Cecan nu îți ascunde bogăția, el conduce autoturisme de lux, locuiește în zona de nord a Bucureștiului și ia masa la restaurante scumpe.

Odată cu începerea războiului din Ucraina, Cecan sprijinit de Florian Coldea a început sa facă afaceri cu aceștia. Omul de legătură cu regimul de la Kiev este milionarul ALEXANDRU MAXIMOV, care se recomanda a fi reprezentantul cailor ferate ucrainiene. În această afacere ar fi fost cooptați inclusiv oameni din conducerea statului Român, care au profitat de nevoia de export pe calea ferată a țării devastate de război.

Ei puneau prețuri preferențiale în dauna statului roman și al statului Ucrainean în condițiile în care companiile de transport sunt în pierderi mari. 

Se extinde ancheta în dosarul generalilor! Personaj-cheie care l-a plătit pe Coldea, AUDIAT la DNA

Mai multe articole despre:
coldea influenta moldova ucraina