MENIU

VIDEO Florian Coldea dă lecții de securitate în engleză. Fostul director din SRI vorbește despre spionaj

Florian Coldea

Fostul șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea, a participat la o conferință a Universității de Vest din Timișoara. În fața mai multor experți în securitate și geostrategie a vorbit despre implicarea rușilor în alegerile din Statele Unite ale Americii, dar și despre China, care ar trage foloase de pe urma nerespectării regulilor democrației. Declarațiile au fost făcute în limba engleză, potrivit Realitatea Plus. 

”Pe de altă parte, statele iliberale, autoritariste, autocrațiile se vor folosi de această tehnologie. Ele au mai multe instrumente la îndemână pentru a stopa evoluția tehnologică sau pentru a o folosi în beneficiul propriu.

E ușor pentru China să blocheze aplicații noi pe piața ei, dar nu e la fel și pentru America sau Europa.

Noi avem democrație, avem reguli pe care trebuie să le respectăm, iar ei nu. Iar, din acest dispreț pentru reguli ei, obțin un avantaj în utilizarea tehnologiei. Este dovedit că state precum Rusia și altele s-au implicat în alegerile din SUA folosind chiar platforme americane, folosind aceste vulnerabilități chiar împotriva statelor care le-au creat”, a declarat Coldea.