MENIU

Flagrant DNA: Un cunoscut om de afaceri a fost reținut pentru mită de 70.000 de euro

Miercuri, Cezar Verziu, un cunoscut om de afaceri, a fost reținut sub acuzația de trafic de influență, după ce a fost prins în flagrant cerând mită în valoare de 70.000 de euro. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au inițiat acțiunea penală și l-au reținut pentru 24 de ore.

Ce au transmis autoritățile

Conform informațiilor furnizate de procurori, în luna iunie 2023, Cezar Verziu ar fi pretins 33.500 de euro de la un alt om de afaceri. Acești bani reprezentau o sumă de 1.000 de euro per metru de înălțime pentru un imobil planificat să fie construit în București, cu o înălțime totală de 79,50 metri. Verziu ar fi susținut că poate influența conducerea Autorității Aeronautice Civile Române (AACR) pentru a obține rapid avizul necesar pentru proiectul imobiliar.

În perioada 1 - 3 iulie 2024, Verziu și-a majorat pretențiile financiare, cerând suma de 70.000 de euro pentru a-și trafica influența. Pe 3 iulie 2024, el a primit banii ceruți și a fost prins în flagrant de către autorități.

Procedurile legale

Inculpatului i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile și calitatea procesuală, conform articolului 309 din Codul de procedură penală. DNA a informat că pe data de 4 iulie 2024, Verziu va fi prezentat Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Surse din cadrul anchetatorilor au confirmat că persoana reținută este, într-adevăr, omul de afaceri Cezar Verziu.

„Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 04 iulie 2024 inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, informează DNA.

Această reținere reprezintă un nou episod în lupta împotriva corupției, demonstrând determinarea autorităților de a combate traficul de influență și mita la nivel înalt.