MENIU

FIXD. Cum îţi controlezi maşina prin telefon!

O companie dinAtlanta a lansat pe Kickstarter proiectul primului gadget care iti spune, printr-o aplicatie de telefon, totul despre masina ta. FIXD se conecteaza la portul OBD-II (On Board Diagnostics-II) si transmite datele prin bluetooth, in timp real.

Odata conectat la automobil, senzorul FIXD incepe sa adune datele esentiale privind functionarea acestuia, relateaza GadgetReport.ro

 Gadgetul iti va spune prin aplicatia de Android, printre altele, cum se comporta motorul, care este consumul, cand trebuie sa schimbi uleiul si filtrele etc.

 Poate cel mai important aspect este ca te va avertiza pe telefon daca masina are o problema si cat mai poti sa amani (zile, nr. kilometri) vizita la service.

 O alta facilitate interesanta este aceea ca, in functie de modelul automobilului, iti spune de ce piese ai nevoie pentru reparatii si costul acestora, calculat dupa o medie a preturilor la nivel international.

 Spre deosebire de alte gadgeturi auto de profil, FIXD nu are nevoie sa fie incarcat, pentru ca isi trage curentul necesar din bateria masinii.

 John Gattuso, fondatorul FIXD, a declarat ca, odata instalat, vei fi tot timpul la curent, pe telefon sau tableta, cu starea masinii tare si astfel vei anticipa problemele acesteia.

 “Sa stii din timp cum merge masina, ce trebuie reparat, inseamna sa iti reduci costurile de service”, a spus acesta.

 Cat costa gadgetul, de unde il cumparati si un clip video de prezentare, pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
maşină telefon control senzor GadgetReport.ro FIXD