MENIU

Fiul minor al afaceristului piteștean mort, reținut de poliție! IPOTEZĂ-ȘOC: tânărul ar fi dat petrecere cu tatăl mort în casă - SURSE

Casă afacerist / Captură video

Fiul de 16 ani al omului de afaceri găsit mort a fost reținut după ce ar fi recunoscut că și-a ucis tatăl. Este crima oribilă care a îngrozit Piteștiul. Băiatul a consumat droguri și după ce și-a înjunghiat tatăl de mai multe ori a continuat petrecerea cu prietenii săi. Acesta era divorțat și a fost găsit de una dintre fostele soții. Medicii legiști spun că bărbatul ar fi supraviețuit dacă ar fi fost găsit mai devreme. 

Fiul de 16 ani al afaceristului Cornel Diaconescu a recunoscut că și-a înjunghiat tatăl cu mai multe lovituri de cuțit după o ceartă aprinsă, iar oamenii legii l-au reținut.

Potrivit unor surse, adolescentul a mărturisit că și-a înjunghiat tatăl duminica trecută și l-a acoperit cu mai multe haine după care l-a lăsat să zacămai mult de 24 de ore. În tot acest timp, băiatul fiind sub influența drogurilor ar fi petrecut cu prietenii săi până când una dintre fostele soții ale afaceristului a făcut descoperirea șocantă. Bărbatul ar fi supraviețuit dacă era găsit mai devreme, susțin medicii.

Bărbatul de 78 de ani îi reproșa în repetate rânduri fiului său de 16 ani că se droghează. Și apropiații familiei știau că tânărul umblă in anturaje periculoase. Vestea cumplită i-a șocat pe toți apropiații familiei.

„Cornel a lucrat la Dacia Service, un om deosebit! O perioadă mi-a fost șef, am auzit că fiul său se droghează. Oamenii buni sfârșesc urât. Păcat! Condoleanțe familiei!”, a spus unul dintre foștii colegi ai omului de afaceri.

Cornel Diaconescu deținea o companie care se ocupa cu repararea electronicelor și avea sedii în mai multe orașe. Afaceristul era divorțat și locuia cu fiul său într-o vilă cu două etaje.

La spital, băiatul le-a recunoscut medicilor după ce i s-au recoltat analizele că a consumat etnobotanice.

"A fost agitatie psihomotorie. Era conmstient cooperant", a afirmat medicul Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie Pitești.

Mașina omului de afaceri a fost găsită la trei kilometri de casă.

Procurorii continuă cercetările pentru a afla și dacă fiul afaceristului a avut și alți complici la crimă sau dacă prietenii săi știau de cadavru și nu au anunțat autoritățile.