MENIU

FISCUL îşi face 6/49. Plătitorii de taxe vor fi premiaţi lunar prin loterie!

<p>Roagă-te să nu tragi lozul nec&acirc;ştigător de la Fisc</p>

Loteria fiscală este ultima invenţie a ministerului condus de Ioana Petrescu. Astfel, plătitorii de taxe şi impozite vor fi premiaţi lunar în urma unei loterii fiscale online, este o măsură aflată în analiză şi care urmează să fie adoptată de Guvern.

Loteria fiscală. Casele de marcat nu vor mai fi dotate cu role de hârtie, ci cu un jurnal electronic conectat la un server central al autorităţii fiscale, iar plătitorii de taxe şi impozite vor fi premiaţi lunar în urma unei loterii fiscale online, scrie Ziarul Financiar.

Loteria fiscală. Ideile sunt fundamentate pe un studiu realizat de PricewaterhouseCoopers, în care este apreciat că implementarea graduală, pe o perioadă de cinci ani, a unor măsuri de acest gen, dar şi altele, precum limitarea încasărilor zilnice de numerar şi a plafonului de casă pentru pentru operaţiunile de încasări ar putea conduce la o reducere a economiei gri cu aproape 10% în următorii şapte ani, echivalând cu o combatere a evaziunii în sumă totală de aproximativ 14 miliarde euro.

Loteria fiscală. "Vorbim de o loterie care se va face online, oamenii se vor putea înscrie online şi pune detalii de pe codul fiscal şi va exista o tragere la sorţi în fiecare lună, cu premii", a arătat ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu.

Loteria fiscală. O a altă măsură avută în vedere de Guvern este asigurarea unui schimb automat de informaţii între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi bănci. Mai multe...

Mai multe articole despre:
impozite taxe Fisc loterie fiscală