MENIU

Firma de salubritate din Sectorul 6, amendată pentru că din utilaje curge zeamă de gunoi

Amenzi pentru firma de salubritate din Sectorul 6. Foto: captură Facebook

Firma de salubritate care are contract în Sectorul 6 a fost amendată cu 5.000 de lei după din cauza utilajelor neconforme. Potrivit primarului Ciprian Ciucu, din utilaje cade gunoi sau curge zeamă de gunoi. 

Edilul a anunțat că va fi lansată în curând licitația pentru delegarea serviciului de salubrizare, actuala firmă având contract din 1999. 

”Am dispus Poliției Locale să identifice și să-i amendeze pe toți operatorii care în loc să asigure curățenia, ei murdăresc! 
Vom scoate în curând la licitație delegarea serviciului de salubrizare, caietul de sarcinieste aproape gata, e o chestiune de săptămâni.  
Altfel, anul acesta s-a muncit mult la studiul de oportunitate pentru delegarea serviciului pentru că am avut de analizat cantități,  trasee, necesar utilajele,  creșterea gradului de mecanizare, amplasarea a sute de puncte de colectare selectivă,  plus majoritatea celor de mai sus pentru curățenie stradală și deszăpezire. Nu sunt chestiuni pe care sa nu le analizezi atent, este nevoie de o bună dimensionare pentru eficientizarea serviciului”, a scris Ciucu pe Facebook.

Edilul a precizat că actualul contract cu firma de salubrizare, care a fost ”moștenit” din 1999 - indexat, reindexat și revizuit - nu oferă primăriei posibilitatea unei monitorizari serioase. 

”Nu știu ce au păzit predecesorii mei în toți acești ani.  
Tot ce pot promite este că licitația va fi corectă,  pe bune, transparentă, exclusiv pe principii competitive din care sa rezulte un contract de salubritate clar, cu indicatori de calitate ușor de monitorizat m 
Până atunci,  dacă nu s-a putut cu vorba bună, aplicăm amenzi,  conform legislației specifice. Sesizați si dvs. Poliţia Locală telefonic, nu pe Facebook,  pentru a-i identifica în timp real pe cei cu probleme”, a mai scris primarul Sectorului 6.