MENIU

Firma de pază de la spitalul morții, legătură cu socrul unui politician PMP. Contracte atribuite direct, fără licitații și controale

Firma de pază de la spitalul morții, legătură cu socrul unui politician PMP

Spitalul Sfântul Pantelimon este păzit de firma Falcon Security SRL. Aceasta este deținută de socrul fostului deputat PMP Lucian Iliescu, Virel Boboc, iar contractele de la instituțiile din București au venit după ce politicianul a ajuns în Consiliul General al primăriei Capitalei.

Firma cu 116 angajați și un profit de aproape 400 de mii de lei primește pentru serviciile de pază de la spitalul Sf. Pantelimon peste 185 de mii de lei fără TVA. Acest contract a fost atribuit fără să existe un anunț public, iar valoarea lui a fost negociată de oamenii desemnați de conducerea unității medicale. Mai mult, într-un răspuns pentru Realitatea PLUS, conducerea Spitalului Sf. Pantelimon susține că nu poate să facă o licitație publică pentru aceste servicii pentru că se află într-un conflict la Consiliul de Soluționare a Contestațiilor, chiar cu firma FALCON SECURITY.

În ultimele trei luni, firma controlată de Virel Boboc, socrul lui Lucian Iliescu a primit trei contracte de Servicii Paza si Transport Valori de la Casa de Pensii București, toate contractele au o valoare de aproximativ 80 de mii de lei.

Cel mai mare contract obținut de firma de securitate din ultimii 7 ani a fost de la Spitalul de Psihiatrie Titan „ Dr. Constantin Gorgos” din București și a avut o valoare de aproximativ 250 de mii de lei.

Falcon Security SRL este deţinută în proporţie de 70% de Viorel Boboc, care este şi administratorul firmei, restul de 30% revenindu-i Roxanei Daniela Gălmeanu. Până să ajungă milionar din contractele cu instituțiile bucureștene, Boboc a investit inspirat în politică: a donat în mai 2012 nu mai puțin de 88.000 de lei fostului PDL.

PDL era partidul din care avea să răsară şi ginerele său, Lucian Iliescu, candidat la Primăria Sectorului 2, apoi ales în Consiliul General al Municipiului București. 

Dezvăluiri șocante din motivarea judecătorilor în cazul spitalului Sf. Pantelimon. Argumentele care le îngroapă pe asistentele acuzate

Cum se apara Lucian Iliescu

Într-o intervenție la Realitatea Plus, fostul politician Lucian Iliescu a răspuns întrebărilor Ancăi Alexandrescu cu privire la activitatea firmei de paza și protecție:

Lucian Iliescu: Firma Falcon Security a fost infiintata de socrul meu, dupa ce a iesit la pensie, undeva prin 2003-2004, nici nu eram in viata publica atunci, nici nu stiu cand a fost primul contract cu spitalul Pantelimon,dar probabil undeva in 2010-2011, nu eram consilier general. Eu pot sa va spun ca la vremea respectiva eram intr-un conflict deschis cu Victor Ponta, premierul Romaniei.

Va pot spune ca undeva in anul 2020 eu eram la Calarasi, am candidat din partea PMP, sotia mea a primit un telefon intr-o seara sa vina de urgenta ca tatal ei a decedat post covid, la spitalul unde el si-a dorit sa mearga, a decedat la spitalul Pantelimon unde ave paza, pentru ca avea incredere in spitalul acela si in sistemul medical romanesc.

Noi am vrut sa renuntam imediat dupa 2020 pentru ca noi habar nu am avut ce inseamna paza, doar ca situatia a fost atunci in pandemie, angajatii au venit la noi, credca erau cam 180, ca isi pierd creditele, isi pierd familiile, si s-au prelungit contractele automat, ca asa a fost legea la vremea respectiva.

Eu din anul 2021 mi-am dat demisia din PMP – in 2020 cand eram senator, am declarat ca in caz ca Traian Basescu va fi declarat colaborator al securitatii, imi voi da demisia.

Anca Alexandrescu: Cum de toate contractele se fac prin atribuire directa?

Lucian Iliescu: A fost o licitatie la spitalul Pantelimon. Contractul este de 85.000 de lei, sunt 19 angajati si daca inmultimi salariul minim pe economie o sa dea o suma de 70.000 de lei. La Pantelimon, cam 3.000 de lei sunt banii castigati lunar, cu o gramada de batai de cap

Anca Alexandrescu: Va obliga cineva sa tineti paza?

Lucian Iliescu: Nu, dar dovedim ca suntem o firma serioasa, ca ne-am vazut de treaba noastra, ca am respectat deciziile conducerii, oricare au fost acelea.

Anca Alexandrescu: Cum de se face ca toate firmele care sunt in jurul aceste povesti au o legatura cu PDL, cum PMP?

Lucian Iliescu: Probabil ca dintr-un punct de vedere aveti dreptate. Dar in anii aia, 2012 va dati seama ca un spital care tinea de Ministerul Sanatatii dadea contracte unui om care era in opozitie.

Spitalul a organizat licitatie, cum si licitatia pentru Casa de Pensii a fost castigata tot prin instanta de catre noi, spitalul a increditat unei alte firme. Si conform, procedurilor legale din aceasta tara poti sa contesti. Si am contestat.

Manevra lui Coldea si Dumbravă, cu optimizarea juridică, folosită și de medicii de la Sf. Pantelimon. Schema CARACATIȚEI ajunge la Traian Băsescu