MENIU

Firea va introduce criterii selective la organizarea de evenimente în Capitală

Primăria Capitalei va introduce criterii selective privind autorizarea evenimentelor desfăşurate în centrul Capitalei, unul dintre ele fiind amploarea manifestărilor care ar trebui să justifice devierea traficului din zona centrală, a declarat primarul Gabriela Firea, precizând că nu va reloca evenimente precum "Street Delivery", "Femei pe Mătăsari" sau "Color Run".

Primarul general al Bucureştiului a declarat că, în pofida presiunilor din ultimele zile, PMB va introduce criterii selective privind autorizarea evenimentelor desfăşurate în aer liber în zona zero a Capitalei, că nu va interzice niciun eveniment stradal, cultural, sportiv sau de divertisment, dar că cea mai mare parte a acestora vor fi autorizate în alte zone centrale ale oraşului pentru a evita blocarea traficului, transmite News.ro.

 "Nu m-am referit niciodată la relocarea evenimentelor de genul: Street Delivery, Femei pe Mătăsari, Color Run, Maratonul Internaţional Bucureşti, Semimaratonul Internaţional Bucureşti sau Marsul Bicicliştilor. Nu se pune problema interzicerii evenimentelor care se desfăşoară în Centrul Vechi, la Muzeul Satului sau la Muzeul Ţăranului Român", a declarat Firea.

Ea a mai spus că are obligaţia să ţină cont şi de nemulţumirile bucureştenilor, nu doar de supărarea unor organizatori de evenimente.

"Am  văzut că se fac presiuni foarte mari, pentru a reveni la modul haotic în care se autoriza organizarea evenimentelor în zona zero a Capitalei. Nu cedez! Voi face ordine în acest domeniu, pentru că eu am obligaţia să ţin cont şi de nemulţumirile multor bucureşteni, nu doar de supărarea unora dintre organizatorii de evenimente. Să fie limpede: nu interzic nimic! Dar dacă un eveniment poate fi realizat şi în alte zone ale oraşului, atunci vom evita zona zero. Înţeleg că orice organizator de evenimente vrea să fie în buricul târgului, dar trebuie să ţinem cont că un blocaj în centrul Bucureştiului poate paraliza traficul în tot oraşul”, a precizat edilul Capitalei.

Firea a spus că unul dintre criteriile Primăriei Generale în autorizarea evenimentelor stradale în zona zero a Capitalei va fi cel al proporţionalităţii, astfel încât amploarea unei astfel de manifestări să justifice măsura devierii traficului rutier din centrul Bucureştiului.

Mai multe articole despre:
Bucureşti evenimente Gabriela Firea