MENIU

Firea propune ca Piața Victoriei să poarte numele Regelui Mihai. Există însă o Piață a Regelui

Primarul Bucureștiului a reacționat rapid după moartea Regelui Mihai. Firea propune schimbarea numelui Pieței Victoriei în Piața Regelui Mihai. De menționat că există deja o Piață a Regelui MIhai în București. 

”Primarul General, Gabriela Firea, va propune Consiliului General al Municipiului Bucuresti ca Piata Victoriei sa poarte numele Regelui Mihai, cel care si-a dorit intotdeauna ca poporul roman sa fie unit.

Primarul General, Gabriela Firea: "A plecat dintre noi, dar spiritul Regelui Mihai va fi în continuare far călăuzitor și reper moral pentru generațiile ce vor urma. Dat fiind faptul că viața Regelui s-a suprapus, aproape integral, pe veacul scurs de la Marea Unire, și că toată viața a militat fără ostenire pentru unitatea românilor, voi propune Consiliului General al Municipiului București ca Piața Victoriei să-i poarte numele", anunță un comunicat al Primăriei Bucureștiului.

În 2012, a fost deja inaugurată Piața Regelui Mihai. Este un loc simbolic, pe Bulevardul Kiselef, intre Piata Victoriei si Arcul de Triumf.

Piața Victoriei, ca și Calea Victoriei, a fost numită așa în urma victoriei în Războiul de Independență.