MENIU

Firea cere Guvernului soluții financiare pentru depășirea perioadei de criză. 7 milioane lei, necesari investițiilor în aparatură pentru depistarea COVID-19

Firea cere Guvernului să dea dovadă de reponsabilitate

“Guvernul trebuie sa găsească soluția finaciară pentru Primăria Municipiului București și pentru cele 6 primării de sector, mai ales acum, în contextul pandemiei cu coronavirus”, a declarat, astăzi, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, primaul general al Capitalei, Gabriela Firea. Potrivit edilului, suma necesară se ridică la 26 milioane lei, dintre care de 7 milioane este nevoie foarte urgent pentru cumpărarea de aparate necesare pentru depistarea coronavirusului.

 

„În prezent, fonduri la Primăria Capitalei sunt blocate ca urmare a cazului Costanda-Bordei. Suntem într-un impas financiar”, a spus Firea, precizând că, în momentul de față, cheltuielile cu centrele de carantină și dotarea spitalelor din subordinea PMB sunt foarte mari.

„Cheltuielie sunt foarte mari. Oamenii din spațiile de carantină necesită hrană, obiecte de îngrijire, de igienă, plus alte dotări. De asemenea, să nu uităm de dotarea spitalelor din subordine cu aparaturi și consumabile ca să poată să facă față unui număr cât mai mare de îmbolnăviri”, a explicat Firea.

În ceea ce privește solicitarea făcută astăzi de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, către PMB, primăriile de sector și primăriile din județul Ilfov de a identifica „urgent” spații izolate de cazare, Firea a răspuns: „Nu era nevoie de declarații de presă și de comunicări în care să ni se solicite să ne facem treaba. Știm ce avem de făcut.”

Ea a recunoscut faptul că toate cele 200 de locuri disponibile în centrele de carantita sunt în prezent ocupate. Acestea au fost suplimentate cu încă 150, dintre care mai sunt disponibile doar 60 de locuri: „ Se vor ocupa și acestea, ca urmare a anunțului făcut de reprezentanți ai Institutului pentru Situații de Urgență, având în vedere că sunt așteptate să sosească în țară mai multe convoaie de români din zonele afectate”.

Ea a asigurat însă că se caută soluții în acest sens, reprezentanți ai primăriei vizitând zilele acestea mai multe clădiri ai căror proprietari au confirmat că vor pune la dispoziție camere cu scopul de a fi destinate carantinei. Acestea trebuie să fie avizate de DSP.

Mai multe articole despre:
gabriela firea firea pmb masuri coronavirus