FINALA EUROVISION 2017. Italia și Portugalia, favorite la casele de pariuri
FINALA EUROVISION 2017. Italia și Portugalia au ajuns în finala concursului Eurovision 2017 ca mari favorite, exceptând surprizele, pentru marea gală de sâmbătă care se va desfășura la Centrul Internațional de Expoziții de la Kiev, relatează EFE.
FINALA EUROVISION 2017. Doar Bulgaria, Suedia și Armenia îndrăznesc să viseze să răstoarne pronosticurile caselor de pariuri care au de obicei dreptate, cu mici excepții. Eurovision nu au dezvăluit cum au punctat cele 20 de țări care au depășit faza semifinalelor — pentru a nu influența televotul de sâmbătă — și se vor întâlni în finală cu țara gazdă Ucraina și cele cinci țări fondatoare ale concursului și care se califică direct (Spania, Marea Britanie, Germania, Franța și Italia), scrie Agerpres.ro.
Italianul Francesco Gabbani este marele favorit, cu piesa 'Occidentali' s karma', un hit cu sonorități electropop cu care a câștigat ultima ediție Festivalului de la San Remo, devenit un fenomen mondial cu peste 110 milioane de vizualizări pe YouTube. Casele de pariuri îl plasează mult în fața restului aspiranților iar criticii sunt de părere că ritmul antrenat și punerea în scenă, cu gorila cântând și dansând alături de el, sunt exact ceea ce trebuie pentru a obține victoria.
Totuși marea senzație a ediției de anul acesta este portughezul Salvador Sobral, a cărui piesă 'Amar Pelos Dois' a devenit miza multor jurnaliști de specialitate. Reacțiile pe rețelele de socializare care au izbucnit în aplauze la reprezentația sa din prima semifinală au fost unanime, iar modul său nonșalant de interpretare a câștigat eurofanilor care l-ar putea propulsa la victorie.
Totuși noul sistem de punctare lansat anul trecut în care nota telespectatorilor și a juriului profesionist cântăresc în mod egal ar putea prejudicia favoriții publicului, cum s-a întâmplat anul trecut la Stockholm. Atunci Rusia a fost cea care a câștigat televotul, însă grație juriului victoria a fost obținută de Ucraina, pentru un cântec cu accente politice în care Jamala amintea de deportarea tătarilor din Crimeea pe vremea URSS în al Doilea Război Mondial