MENIU

Finala Eurovision 2015. O seară de Cartea Recordurilor

Finala Eurovision 2015. Cu doar câteva ore înaintea finalei celei de-a 60-a ediții a Eurovision Song Contest, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a intrat în Cartea Recordurilor - Guinness World Record - pentru cel mai ”longeviv” concurs muzical televizat din lume.

Un reprezentant al Cărții Recordurilor a fost prezent la Viena, în Austria, unde are loc finala Eurovision 2015 pentru oferi premiul. Din partea au acceptat distincția directorul general Ingrid Delterne și observatorul executiv Jon Ola Sand.

Finala din această seară a Eurovision 2015 va fi urmărită de peste 200 de milioane de oameni din 45 de țări.

Finala Eurovision 2015. Un show unic în televiziune

”Suntem foarte încăntați că am primit acest premiu cu ocazia celei de-a 60-a ediții a Eurovision Song Contest”, a spus Ingrid Delterne, adăugând: ”Este un show unic în televizune. Eurovsion i-a ținut aproape pe europeni de șase decenii. În timp ce alte formate de emisiuni-concurs au venit și au plecat, Eurovsion a rezistat și în acest an este mai popular ca niciodată.”

Ideea concursului Eurovision i-a venit președintelui Uniunii Europeane de Radio și Televiziune Marcel Bezencon în anii '50, iar primele decizii în acest sens au fost luate în 1955, la Monaco.

Primul concurs Eurovision a avut loc în mai 1956, la Lugano, în Elveția. Spectacolul a fost organizat în fiecare an de atunci și în cele șase decenii de existență a vizitat 40 de orașe în 25 de țări.

În total, 52 de țări au participat la Eurovision. Cea mai recentă este prezentă în acest an și este cât se poate de exotică: Australia, țară unde publicul urmărește cu interes competiția muzicală europeană de ani buni.

Finala Eurovision 2015. Cartea Recordurilor

Guinness World Records, care a purtat, până în anul 2000, numele de The Guinness Book of Records, este o carte publicată anual în care sunt găsite cele mai relevante, dar și bizare recorduri mondiale.

În Cartea Recordurilor sunt trecute atât performanțe umane, dar și evenimente și informații extreme ale lumii naturale. Chiar și Cartea Recordurilor deține un record mondial, fiind cea mai vândută serie de carte care deține drepturi de copyright.

Finala Eurovision 2015

Ordinea intrării în concurs a celor 27 de ţări participante in finala de azi este următoarea: Slovenia, Franţa, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, ROMÂNIA, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

Voltaj reprezintă România în finala Eurovision 2015, care are loc sâmbătă seara, de la ora 22.00, la Viena.

Mai multe articole despre:
finala eurovision 2015