MENIU

Finala Eurovision 2015. Au câștigat recent competiția, dar acum au luat zero puncte

Finala Eurovision 2015. Două țări care au câștigat recent competiția Eurovision au primit la ediția de anul acesta exact zero puncte. Este vorba despre Austria, gazda finalei, și Germania. 

Finala Eurovision 2015. Germania câștiga în 2010 Eurovisionul cu piesa Satellite, a cântăreței Lena. Nu a fost cazul și anul acesta. 

Germania a fost reprezentată de Ann Sophie cu piesa „Black Smoke“ și a primit zero puncte.

Nici Austria, câștigătoarea de anul trecut și gazda acestei ediții nu s-a descurcat mai bine. The Makemakes, cu I Am Yours, au luat tot zero puncte. 

Rezultate slabe au mai avut Franța și Marea Britanie. România, cu Voltaj, a reușit un mediocru loc 15.

FINALA EUROVISION 2015.  Suedia a câștigat competiția europeană. Måns Zelmerlöw, care a interpretat piesa "Heroes", a strâns cele mai multe puncte - 365, după o luptă foarte strânsă cu Rusia, de care s-a detașat totuși pe ultima sută de metri. Rusia a dunat 303 puncte, iat Italia a ieșit pe locul trei cu 292 puncte.

Românii de la Voltaj au obținut doar locul 15, cu 35 de puncte, după ce au adunat în special voturile din Republica Moldova și ale comunităților de români din Europa. 

Câștigătorul Eurovision a fost ales în urma votului juriilor de specialitate din țările participante, cumulat cu votul publicului. Votul juriului și votul publicului au avut ponderi egale.