MENIU

Filmul impresionant care spune povestea primilor oameni care vor merge pe Marte

VITA BREVIS FILMS a lansat pe internet un reportaj in care spune povestea catorva dintre cei care vor mearga pe Marte. Povestile lor sunt cu adevarat impresionante, scrie gadgetreport.ro.

Peste 200.000 de oameni, din 120 de tari, au aplicat pe site-ul companiei germane Mars One pentru a lua parte la misiunile de colonizare a planetei Marte. Pe planeta rosie ar urma sa fie construita o colonie pana in 2023, iar prima sonda de explorare va fi trimisa in ianuarie 2016.

Cei mai multi temerari care vor sa devina pionieri ai spatiului sunt din SUA, urmati de chinezi si britanici. In topul tarilor cu cei mai multi inscrisi se mai afla Rusia, Mexic, Brazilia, Canada, Columbia, Argentina si India.

Dupa incheierea inscrierilor, cei de la Mars One vor demara un proces de selectie al astronautilor care urmeaza sa fie antrenati la un complex special ce va fi construit in desert.

Co-fondatorul companiei Bas Lansdorp, a declarat ca prima misiune va fi realizata de o mica aeronava, iar scopul este a demonstra tehnologia necesara pentru a coloniza Marte.

Planurile Mars One sunt extreme de ambitioase. Lansdorp vrea ca in 2018 sa lanseze un robot special care sa inceapa constructia celor 6 module ale primei statii de pe planeta rosie.

Vezi filmul pe GadgetReport.ro.