MENIU

FILMUL evenimentelor în tragedia de la Onești - RĂPIREA și dubla CRIMĂ - Detalii ULUITOARE

Detalii uluitoare ies la iveală în tragedia ce a avut loc luni la Onești, unde doi muncitori  au fost sechestrați şi ucişi într-o locuință de fostul proprietar al apartamentului. Răpitorul, în vârstă de 68 de ani, a fost cel care a sunat la 112, ameninţând că îi va ucide pe cei doi muncitori dacă nu primește 300.000 de euro. Răpitorul ar fi negociat cu cei doi ostatici ţinuţi legaţi lângă el. După cinci ore de negocieri cu poliția, el i-a înjunghiat pe cei doi bărbați. După intervenția în forță a mascaților, a fost imediat împuşcat în braţe şi picioare. El se află în stare gravă la spital. 

 

Acesta voia să recapete un apartament din care fusese evacuat. Bărbatul i-a sechestrat pe cei doi muncitori într-un apartament în care a locuit anterior şi din care a fost evacuat prin sentinţă judecătorească. Bărbatul a ameninţat că îi va ucide pe cei doi muncitori, dacă decizia nu este revocată. 

Filmul evenimentelor în tragedia de la Onești, prezentată de IPJ Bacău

„Urmare a deplasării forţelor de ordine la faţa locului, împreună cu negociatorul echipei operative, s-au purtat discuţii şi negocieri cu persoana în cauză, pentru a-l convinge să renunţe la acţiunile sale.

La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violenţă asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat şi de forţele de ordine.

În sprijinul persoanelor aflate în apartament, s-a forţat cu mijloace din dotare uşa metalică a locuinţei, agresorul încercând să blocheze uşa, având în mână un cuţit

La acel moment, forţele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit şi imobilizat.

În momentul pătrunderii în apartament, au fost găsite cele două persoane, care prezentau multiple plăgi înjunghiate.

Cele două persoane au primit îngrijiri medicale de specialitate, însă, urmare a leziunilor suferite, au decedat”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Gabriela Ciobanu, în emisiunea „Jocuri de putere”, la Realitatea PLUS.

Este în curs o anchetă penală, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat cauza, pentru efectuarea de cercetări.

„Înainte de pătrunderea în apartament s-au auzit țipete, și așa au pătruns polițiștii în apartament. Înainte au încercat calmarea persoanei, prin dialog, cu negociatorul Inspectoratului de Poliție”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

„Conform procedurii, s-a încercat calmarea și purtarea dialogului, iar în momentul când s-au auzit țipete au intervenit forțele speciale”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Întrebată dacă a fost și un procuror la fața locului, Gabriela Ciobanu a mai declarat că „imediat după apel a fost un echipaj de poliție și alături de negociator și ceilalți sosiți la fața locului a fost și un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Onești”.

De asemenea, aceasta a confirmat că „din echipa operativă au făcut parte și ofițeri de la SIAS și negociatorul și că echipa s-a deplasat de la Bacău la Onești în decurs de o oră”.

Ciobanu a mai precizat că în intervenție s-a folosit muniție letală și neletală și că răpitorul a fost internat la Spitalul municipal Onești.

Gest TERIBIL în Onești: Doi oameni au fost uciși într-o luare de ostatici! Atacatorul, în stare gravă la spital, după ce mascații l-au împușcat de mai multe ori