MENIU

Filmul evenimentelor în scandalul Șoșoacă-Goracci prezentat de Poliție: Senatoarea, ACUZAȚII nefondate împotriva jurnaliștilor de la Rai Uno

Reacția Poliției în scandalul Șoșoacă-Goracci

Poliția demontează acuzațiile Dianei Șoșoacă. Jurnaliștii italieni nu au furat nimic din cabinetul acesteia și nici nu erau drogați. Polițiștii confirmă și faptul că soțul senatoarei i-a agresat pe ziariști, motiv pentru care a și fost plasat sub control judiciar. Între timp, Guvernul de la Roma cere lămuriri autorităților din România, iar jurnaliștii agresați de soții Șoșoacă cer și intervenția oficialilor Uniunii Europene în acest caz. O reacție dură a avut și premierul Nicolae Ciucă. Acesta condamnă intimidarea jurnaliștilor și cere soluționarea cazului de urgență. 

Poliția Română a prezentat miercuri filmul evenimentelor și a răspuns acuzațiilor jurnaliștilor italieni, la trei zile de la scandalul dintre Diana Șoșoacă și echipa postului de televiziune Rai Uno care a mers în biroul de avocatură al senatoarei pentru un interviu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliție Române, Georgian Drăgan, a prezentat filmul evenimentelor de la cabinetul de avocatură al senatoarei.

Acesta a spus că jurnaliști nu au vrut să depună plângere până când nu a venit cineva de la Consulatul Italiei. Legat de acuzațiile privind percheziționarea lor minuțioasă, reprezentantul Poliției a afirmat că jurnaliștii au fost verificați sumar după ce senatoarea Diana Șoșoacă a susținut că i-ar fi luat lucruri din cabinet.

„Polițiștii Secției 4 au făcut un control sumar, dar nu au fost descoperite elementele semnalate de apelantă (Diana Șoșoacă – n.red), acuzațiile fiind considerate nefondate”, a spus Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, într-o conferinţă de presă. 

„Soţul apelantei l-ar fi împins şi l-ar fi prins cu mâna de gât pe un agent de Poliţie şi, totodată, ar fi lovit-o şi pe jurnalista din Italia. Imediat după acest moment, după intervenţie, jurnaliştii ar fi ieşit pe scara blocului, iar conflictul a fost aplanat", a precizat Georgian Drăgan.

Mai multe articole despre:
scandal politie sosoaca goracci