MENIU

A început Eco Fest. Ce filme documentare și scurt metraje puteţi vedea în cadrul festivalului

Aflat la cea de-a șaptea ediție, Eco Fest aduce în România filme documentare și scurt-metraje cu tematică ecologistă. 

Aflat la a șaptea ediție, Eco Fest aduce în România filme documentare și scurt-metraje cu tematică ecologistă, premiile fiind acordate în comun de un juriu internațional - format din producători, regizori și critici de film - și de un juriu al copiilor din Suceava.

Începând de joi și până sâmbătă, la Muzeul Bucovinei din Suceava, unde se desfășoară Eco Fest, vor putea fi vizionate 17 filme documentare, de lung și de scurt metraj, precum și filme de animație. Vizionarea peliculelor va fi combinată cu workshopuri de dezvoltare personală și ateliere artistice de creație, toate cu intrare liberă. Dintre filmele prezentate în cadrul festivalului, premiate internațional, merită amintite ”Extraordinary People” (Oameni Extraordinari, Turcia, cu nouă premii și nominalizări), ”China Plastic” (China de Plastic), ”Extremos - viaja a karukina” (Extremos – Călătorie în Țara de Foc, Argentina), ”Winding” (Meandre, 2015, Israel), ”O lume fragilă” (Estonia) ș.a.

"Această manifestare este una educativ-socială și culturală, menită să atragă atenția asupra mediului, prin intermediul artei. Educația nu se poate face doar în școală, în mod formal. Noi preferăm s-o facem prin artă și comunicare, fără să substituim programa școlară, ci pentru a o completa", spune Lavinia Șandru, director al Eco Fest.

Frontiera invizibilă, o poveste adevărată despre comunitățile prinse în mijlocul celui mai lung război al lumii

"Frontera Invisible” (Frontiera Invizibilă), un film documentar ecologist realizat anul trecut, în co-producție Belgia - Argentina, și care a obținut nu mai puțin de 21 de premii și nominalizări la cele mai prestigioase festivaluri internaționale de gen, rulează pe ecranul Festivalului Internațional de Film Ecologist ”Eco Fest – Pentru Sănătatea Pământului”, care a început ieri, la Suceava. Dintre cei doi scenariști ai filmului, unul este românul Mihai Stoica, acesta fiind și producătorul executiv al peliculei.

"Frontiera Invizibilă" este o poveste adevărată despre comunitățile prinse în mijlocul celui mai lung război al lumii, în care goana marilor afaceri pentru uleiul de palmier a strămutat fermieri și băștinași, a distrus habitate naturale și a concentrat terenurile în mâna afaceriștilor.

Este despre un război care, în Columbia, se desfășoară de 60 de ani și care a dislocat mai mulți oameni decât întreaga populație a Danemarcei. Un amestec perfect între documentar de mediu și cercetare socială, prin mărturiile victimelor, ”Frontiera invizibilă” dă glas comunităților locale care luptă pentru recuperarea pământului, în același timp arătând capcanele majore ale politicilor privind biocarburanții.

  

  

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
Eco Fest filme documentare eco fest