MENIU

Fiica unor români plecaţi în Italia face senzaţie. Adolescenta, premiată de autorităţi!

Fiica unor români plecaţi în Italia i-a impresionat pe profesorii de la şcoală, dar şi pe antrenorul ei de arte marţiale datorită performanţelor ei deosebite.

La doar 13 ani, Daniela Teodora Dogaru a fost premiată de primarul din localitate pentru rezultatele excepţionale la învăţătură. Ba mai mult, fata practică arte marţiale, iar recent a fost selecţionată pentru lotul naţional al Italiei.

Fata, ai cărei părinţi sunt originari din Piatra Neamţ, s-a născut în Italia. A început să facă sport încă de mică, iar rezultatele nu au întârziat să apară. În tot acest timp însă, nu a neglijat nici şcoala, scrie gazetaromaneasca.com.

"Am început taekwondo-ul la vârsta de şapte ani aducând rezultate în full contact. Primul important rezultat l-am avut în anul 2014, când am câştigat campionatul Naţional "Kim e Liù" care s-a ţinut la Roma. Odată cu trecerea anilor am obţinut rezultate cât mai satisfăcătoare. Rampa mea de lansare a fost aurul obţinut la Open-ul de la Riccione în data de 15-05-2016 care mi-a permis să particip la preselecţiile pentru europene, care s-au ţinut în dată de 10-06-2016 la Reggio Calabria unde am ajuns în finală, loc care îmi permite să fac parte din echipa naţională. Unul din marile rezultate personale a fost câştigarea medaliei de bronz la Austrian Open de nivel G1 (clasa A), unde am eliminat reprezentantele Croaţiei şi Germaniei. Cu această medalie am câştigat şi primul meu punct în ranking-ul mondial la Taekwondo, categoria -51 kg", a povestit ea.

"Nu am reuşit să fac o diferenţa între sport, şcoală şi viaţa privată, pentru mine sunt un întreg indivizibil şi nu pot avea o întâietate de aceea încerc să fiu cea mai bună la toate. Primul an de şcoală a fost cu opt nouă şi zece iar când am început taekwondo la vârsta de şapte ani, şi rezultatele de la şcoală s-au îmbunătăţit. Cu toate că sunt foarte ocupată cu şcoală şi sportul pot să spun că am timp şi pentru prietenii mei. La şcoală, fiind un punct de referinţă dintre profesori şi clasă, m-am simţit responsabilă de a fi tot timpul cu lecţiile făcute şi chiar de a da o mâna de ajutor celor cu probleme. Prima răsplată a ajuns la sfârşitul clasei a şasea, când am primit diploma de cea mai bună elevă atlet, diplomă care a fost oferită de primarul localităţii Valeggio sul Mincio", a adăugat adolescenta.

În viitor, Daniela vrea să urmeze un liceu ştiinţific, dar să-şi continue şi activitatea sportivă.