MENIU

Fiica ministrului rus Serghei Șoigu, mesaj controversat pentru tatăl său. "Sunt mândră de tine"

Mesaj șocant al fiicei mai mici a ministrului rus al Apărăii, Serghei Șoigu. Pe fondul imaginilor și acuzațiilor grave privind atrocitățile comise de soldații ruși în Ucraina, Ksenia s-a declarat "mândră de tatăl său". Mesajul a fost postat pentru a marca cei 31 de ani de carieră ai tatălui său. 

"Mândria mea, steaua mea călăuzitoare, tatăl meu. Mândră să fiu fiica ta", este mesajul postat de Ksenia Șoigu, fiica cea mică a ministrului lui Putin, potrivit Daily Mail.

"31 de ani în guvern. Exact cu un an în urmă,  am făcut un film despre această lungă aventură și au fost atâtea povești interesante care n-au mai avut loc", a mai Ksenia, expert financiar și activist pentru cauze caritabile.

Mesajul a stârnit controverse pentru că vine în momentul în care se înmulțesc acuzațiile privind folosirea deliberată, de către soldații rușii, a torturii și violului, ca arme de război. Pe de altă parte, este vehiculată și varianta că fiica lui Șoigu ar dori să transmită, mascat, mesajul că tatăl său nu are legătură cu ce se întâmplă în teren și că ar fi fost îndepărtat de la comanda executivă a armatei.

Potrivit unor surse de la Kremlin, Șoigu, în vârstă de 66 de ani, ar fi fost dat la o parte de Vladimir Putin după eșecul intervenție militare în Ucraina, care ar fi trebuit să se încheie rapid. Alte surse susțin că ministrul ar fi suferit un infarct masiv, care n-ar fi avut cauze naturale.