MENIU

Cand apare fibromul uterin. Primele simptome care trebuie să te îngrijoreze

Fibromul uterin este una dintre cele mai frecvente probleme ginecologice. Care sunt simptomele, cauzele și tratamentele pe care le recomandă specialistul.

Fibromul uterin, cauze, simptome, tratamente

Fibromul uterin este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ginecologice. Mai mult de jumătate dintre femei suferă de această afecțiune, conform specialistului în obstetrică- ginecologie.

Fibromul uterin este o tumoră care rareori se întâmplă să devină canceroasă. Conform doctoriței, această boală poate să fie asimptomatică, fiind în unele cazuri descoperită doar la ecografie sau la un control ginecologic, dacă fibromul este mare.

Majoritatea fibroamelor sunt asimptomatice iar, conform specialistului, aceste tipuri nu necesită intervenție chirurgicală, însă, ele trebuie monitorizate. Medicul mai spune că, în unele cazuri fibroamele devin inactive și scand în dimensiune după ce femeia ajunge la menopauză.

Factori care pot duce la apariția unui fibrom uterin

Conform specialistului, lipsa stimulării normale sexuale sau lipsa unei vieți sexuale armonioase sunt cauzele cele mai frecvente ale apariției acestei afecțiuni.

În general, fibromul apare în cazul femeilor care nu au activitate sexuală în mod regulat, spune doctorul. Factorul genetic joacă și el un rol important, dar și în cazul menstruațiilor venite mult prea devreme. De asemenea, femeile care nu au făcut copii sau care nu au alăptat, cele care au avut o alimentație bogată în estrogeni sau cu conținut mare de grăsimi sunt predispuse acestei afecțiuni.

Cum să-ți întărești sistemul nervos. Ce recomandări dau specialiștii

Cum se manifestă fibromul uterin

Conform medicului specialist există mai multe simptome care dau indicii despre prezența unui fibrom uterin. Dintre acestea le-a enumerat pe următoarele:

  • Principala manifestare este tulburareea menstruală;
  • Durerea la contactul sexual;
  • Tulburări legate de concepție;
  • Complicații legate de sarcină și naștere.

Prevenție și tratament

Conform doctorului cel mai bun tratament natural împotriva fibromului uterin este nașterea.

"Care aveți fibrom apucați-vă să faceți copii și alăptați cât mai mult", a mai spus doctorița, conform sursei.

De asemenea, în cazul femeilor însărcinate și care suferă de fibrom uterin, medicul recomandă, dacă este posibil, să aleagă nașterea naturală, întrucât acest fapt va ajuta de eliminarea fibromului uterin.

Totodată, recomandă o alimentație sănătoasă, cât mai naturală și menținerea unei greutăți corporale corespunzătoare.

Primele simptome ale osteoporozei. La ce trebuie să fii atent pentru a stopa această afecțiune

O altă recomandare este îmbunătățirea calității vieții sexuale. Medicul spune că acest aspect al vieții este foarte important pentru sănătatea uterului și recomandă o viață sexuală activă și satisfăcătoare. De asemenea, specialistul a subliniat faptul că nu cantitatea este importantă ci calitatea actului sexual.

""Fibromul uterin este o boală a femeilor care nu au orgasme regulate. (...) Un uter nefolosit duce la boală", a precizat specialistul,.

Citiți continuarea AICI

Mai multe articole despre:
fibromul uterin sanatate cauze tratamente doctor