MENIU

Fetiţa de 8 ani diagnosticată cu cancer la sân: e cea mai tânără supravieţuitoare a bolii din lume

<p>Chrissy Turner</p>
<p>Chrissy Turner</p>
<p>Chrissy Turner</p>
<p>Chrissy Turner</p>
<p>Chrissy Turner</p>

Fetița în vârstă de 10 ani acum, a devenit cea mai tânără pacientă din lume diagnosticată cu cancer la sân, în urmă cu doi ani. Micuței Chrissy Turner i-a fost descoperit un nodul în partea dreaptă a pieptului, când avea doar 8 ani, relatează Metro și The Guardian.

În 2015, Chrissy a fost supusă unei mastectomii, în care chirurgii au îndepărtat tot țesutul mamar din partea dreaptă a pieptului. Astfel, au prevenit răspândirea cancerului.

Micuța este din Utah, SUA, şi a fost dusă la doctor imediat ce părinții ei au observat un nodul pe pieptul ei. Atât mama, cât și tatăl fetiței sunt supraviețuitori ai cancerului, așa că nu au vrut să riște și au cerut rapid părerea medicilor, scrie unica.md. 

Al treilea doctor la care au ajuns Troy și Annette cu fetița lor a reușit să o diagnosticheze rapid pe micuță. O lună mai târziu, Chrissy a fost operată. „Mi-a fost frică atunci când am aflat ce am. Dar știu că pot lupta”, spunea Chrissy în urmă cu doi ani. Fetiţa va avea o intervenţie chirurgicală de reconstrucţie atunci când va ajunge la pubertate. 

Mai multe articole despre:
copil cancer la sân mastectomie Chrissy Turner