MENIU

Festivitățile de Anul Nou, INTERZISE în mai multe orașe din Ungaria - Decizia din Budapesta înainte de 2022

Festivitățile de Anul Nou, INTERZISE în mai multe orașe din Ungaria - Decizia din Budapesta înainte de 2022

Festivitățile de Anul Nou au fost interzise în mai multe orașe din Ungaria chiar dacă Guvernul de la Budapesta nu a anulat oficial astfel de evenimente.

Mai multe oraşe din Ungaria, precum Debrecen, Miskolc sau Szeged, au decis să-şi anuleze petrecerile cu participarea a mii de oameni pe străzi în noaptea de Anul Nou pentru a stopa răspândirea coronavirusului, potrivit Agerpres.

Situaţia epidemiologică în Ungaria este mai bună în ultimele săptămâni, chiar în plin val OMICRON. Potrivit autorităţilor sanitare, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.370 de noi cazuri de coronavirus şi 151 de decese asociate bolii. Ca rată de vaccinare, aproximativ 62% dintre cei 9,7 de milioane de locuitori ai Ungariei sunt deja vaccinați cu schema completă, iar 32% au primit deja şi cea de-a treia doză - Booster.

Guvernul nu a impus restricții pentru festivitățile de Anul Nou din cauza pandemiei. Deciziile au fost adoptate la nivel municipal.

Excepție face chiar capitala Ungariei - Budapesta, care nu a decis noi restricții. Tradiționalul târg de Crăciun, foarte frecventat de turiști, este deschis până pe 1 ianuarie 2022, la miezul nopții. 

Singurele reguli pentru a intra la târgul de Crăciun din piața centrală Vorosmarty este prezentarea certificatului de vaccinare COVID și un număr maxim de participanți - 500.

În schimb, primăriile din alte mari oraşe ungare au cerut populaţiei să petreacă Revelionul în familie sau în grupuri mici. Cel de-al patrulea oraş din Ungaria, Pecs, a decis că va organiza doar tradiţionalele focuri de artificii.