MENIU

Festivalul Untold, speculat de hotelierii clujeni. Cât au sărit preţurile camerelor de hotel

Untold Festival

Hotelierii clujeni speculează a două ediţie a Festivalului Untold. Preţurile cazării pentru cele patru zile de concerte ce vor avea loc în vara anului viitor au crescut de câteva ori! De la 150 de lei pe noapte, o cameră a ajuns să coste între 200 şi 350 de euro, spre nemulţumirea turiştilor care şi-au cumpărat de pe acum bilete la festival.

Festivalul Untold a adus în această vară la Cluj câteva zeci de mii de turişti din toată ţara şi străinătate. O dată cu anunţul noii ediţii, ce va avea loc în perioada 4-7 august 2016, hotelierii clujeni s-au gândit că n-ar strica să crească tarifele. Însă modul în care au făcut-o a depăşit toate aşteptările. O cameră la un hotel de 4 stele din Cluj-Napoca a ajuns să coste în perioada festivalului, într 250 şi 400 de euro, de peste cinci ori mai mult decât tarifele obişnuite. Astfel că cei care vor să meargă la festival vor plăti pentru cele patru zile de cazare cel puţin 1000 de euro, mai ceva ca într-o destinaţie de lux din Occident. Şi la 2-3 stele, preţurile cazării au trecut de 150 de euro pe noapte, iar cele mai multe camere, potrivit site-ului Booking.com, au fost blocate.

Între timp, organizatorii festivalului au anunţat că primele 10.000 de abonamente la cea de-a doua ediţie a Festivalului Untold au fost vândute online, în numai 34 de minute, la preţul promoţional de 222 de lei. Organizatorii aşteaptă la ediţia de anul viitor peste 300.000 de spectatori, faţă de aproximativ 240.000 câţi au fost astă-vară. Rămâne de văzut unde şi la ce preţuri se vor caza.