MENIU

Fermierii sunt disperați - Seceta a distrus culturile - Imaginile dezastrului din România

Seceta

Seceta face ravagii în culturile de porumb, iar canicula amplifica dezastrul. În era tehnologiei, agricultorii se plang ca sunt la mila cerului și se gândesc cu groază la pagubele pe care trebuie să le acopere. Fermierii români au și alte probleme. Spre exemplu, legumicultorii sunt revoltați că nu au unde să își vândă marfa, în timp ce pe tarabe se găsesc roșii "românești" în cutii turcești și lubeniță "de România" în lăzi din Grecia. 

George Stan, agricultor din sudul țării, analizează disperat în fiecare zi cât a mai pierdut din cultura lui de porumb, grav afectată de caniculă. Soluții salvatoare ar fi - sistemele moderne de irigații, dar statul nu îl ajută, reclamă fermierul.

"Cred ca ar putea sa se reabiliteze canalele de irigatii pentru ca in zona noastra ..toate canalele de irigatii sunt dezafectate inclusiv pompele care erau in fuctiune pe zona aceasta", declara fermierul.

Statul nu ia măsuri nici în ceea ce privește problemele semnalate de alți agricultori care sunt nevoiți să își arunce produsele pentru că nu au unde să le vândă.

Un fermier din județul Olt a postat pe pagina sa de Facebook mai multe filmulețe în care arată cum lubenița și roșii "din România" sunt vândute în cutii cu inscripții turcești sau grecești.

 

Mai multe articole despre:
canicula seceta agricultura