Fermierii și transportatorii sunt de 13 zile în stradă. Protestatarii au pus utilajele în mișcare și merg încet, claxonând
Continuă protestele în țară! Fermierii și transportatorii sunt de 13 zile în stradă și spun că nu vor pleca până nu se găsesc soluții pentru toate problemele lor. Oamenii susțin că măsurile adoptate sunt doar parțiale și cer strategii clare pentru agricultură și transporturi. Fermierii de la Afumați se delimitează de instigatori și vor să protesteze pașnic. Seara trecută un grup de oameni venit în Afumați a intrat în conflict cu jandarmii.
UPDATE 17:01 Primarul din Afumați, la un pas să fie linșat de protestatari. Trupele de jandarmi au intervenit și l-au scos din mijlocul oamenilor.
Gabriel Duminică, primarul din Afumați, a ieșit în stradă în încercarea de a le explica protestatarilor că trebuie să respecte legea. Edilul a fost la un pas să fie linșat de oameni.
UPDATE 16.30 - Protestatarii au plecat cu utilajele în jurul localității Afumați. Se circulă bară la bară. Șoferii merg încet cu tractoarele și tirurile, claxonând în semn de protest.
UPDATE 9:00 - Fermierii din Transilvania au hotărât să se alăture colegilor lor din sud și vor protesta timp de 3 zile, între orele10.00-15.00. Protestele au fost autorizate pentru toate cele 3 zile, respectiv 22, 23, 24 ianuarie. Ele cuprind, practic, și ziua de 24 ianuarie, când la Alba Iulia este celebrată Unirea Principatelor Române. Oamenii cer protecția statului român pentru ei și pentru afacerile lor.
UPDATE - În ciuda frigului de afară, oamenii nu renunță la proteste. De 13 zile, protestatarii își strigă nemulțumirile în stradă la Afumați, punctul cheie al protestelor din Capitală, dar și în alte orașe ale țării, totul până când guvernanții vor găsi soluții pentru toate problemele semnalate de aceștia.Protestatarii spun că soluțiile anunțate până în aceste momente de către Guvern sunt soluții parțiale, care nu le rezolvă problemele. Aceștia susțin că este nevoie de strategii foarte clare și foarte bine definite în aceste domenii cheie: Agricultură și Transporturi. În același timp, fermierii spun că acea compensare de 100 de euro pe hectar pentru pentru pierderile înregistrarte din cauza importurilor din Ucraina nu este suficientă, în condițiile în care pierderile au fost mult prea mari.De asemenea, echivalarea permisiului este o măsură parțială și nu rezolvă ceea ce au cerut ei și precizează că vor rămâne în stradă, unde vor protesta pașnic, până când le vor fi soluționate toate solicitările.