MENIU

Fermierii nu renunță, proteste în 24 de județe. Vama SIRET, blocată pentru TIR-urile din Ucraina. Blocaj la Constanța, dar și la intrarea în București - VIDEO

Doar autoturismele și autocarele mai pot circula spre si dinspre Ucraina (foto: BZI)

Blocaj total în Vama Siret, unde transportatorii și fermierii care protestează nu au mai lăsat camioanele ucrainene să treacă. Protestatarii s-au luat la ceartă cu jandarmii și au amenințat că în zilele următoare vor da foc camioanelor cu cereale din Ucraina. Și pe șoseaua de centură a Capitalei, la Afumați, au fost probleme majore de trafic. Accesul spre portul Constanța este blocat de protestatari, iar manifestații de amploare au avut lor in mai multe orașe din tara, unde mii de tiruri și tractoare au blocat drumurile. Fermierii din 24 de județe spun că nu renunță până în momentul în care nemulțumirile lor nu vor fi rezolvate.

Peste o sută de tractoare, TIR-uri și autovehicule au blocat drumul spre vama Siret din Suceava. Fermierii români nu lasă camioanele ucrainene să treacă și amenință că le vor da foc.

În toată țara, mii de camioane și tractoare au ieșit pe străzi, iar circulația a fost pur și simplu paralizată.




Lângă București, la Afumați, a fost punctul zero al protestelor fermierilor și transportatorilor. Acolo s-au strâns cei mai mulți oameni.




Protestul nu a ocolit nici capitala Moldovei. Acolo, în jur de 200 de fermieri au ieșit cu tractoarele și au blocat intrarea în oraș. Sătui de promisiunile guvernanților, cer „certitudine și stabilitate” pentru a-și putea desfășura activitatea.


Protestele nu se vor opri. Mii de oameni vor ieși și mâine pe străzile din toată țara.
Fermierii spun că dacă termenele pe care le-au prezentat în lista de revendicări nu vor fi respectate, vor declanșa un protest autorizat. 

Mai multe articole despre:
protesta afumati siret vama transportatori