MENIU

Fermierii din România propun limitarea exporturilor

Sursa foto: Arhivă

Fermierii din România cer Ministerului Agriculturii să limiteze și chiar să interzică exporturile de produse esențiale, în situații de criză. Este doar una din cele 10 propuneri transmise de Asociația Forța Fermierilor la minister. Agricultorii propun și renegocierea PNRR pentru finanțarea sistemului de irigații și a rețelei de depozite regionale. 

„Am trimis la Ministerul Agriculturii o listă de propuneri pe termen scurt, dar obiectivele lor sunt pe termen lung, fiecare dintre acestea poate fi adoptată acum. Toate acestea constituie premisele ca România să devină o putere agroalimentară a UE, ca consumatorii români să nu resimtă dramatic măririle de preț.

În situația de criză, UE intervine pe piață, asta trebuie să facă și România. Cuantificarea consumului de hrană pe categorii de produse până în octombrie 2023, iar ulterior limitarea sau, în cazuri excepționale, chiar interzicerea exporturilor la categoriile de materii prime și/sau produse finite care se vor regăsi pe lista cu produse deficitare, în urma intocmirii acestei liste”, a precizat Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor.

Mai multe articole despre:
fermieri exporturi