MENIU

Fermierii amenință cu NOI PROTESTE. Revoltă masivă din cauza ieftinirii prețului laptelui

Lapte - imagine de arhivă

Fermierii amenință cu grevă din cauza acordului voluntar dintre procesatori și comercianți de a ieftini laptele cu 20% pentru următoarele 6 luni. Plafonarea va avea loc în contextul exploziei de prețuri din ultima perioadă, începând cu data de 1 mai. Scumpiri nu sunt însă doar la lactate. În piață, de exemplu, prețul legumelor a explodat la început de mai, luna în care oamenii încep să gătească cu mai multe verdețuri.

Fermierii sunt revoltati din cauza deciziei Guvernului privind plafonarea pretului la lapte pentru urmatoarele 6 luni. Vorbim despre o scadere a pretului cu 20%.

Consiliul Concurentei spune ca ieftinirile la raft vor incepe la inceputul acestei luni si ca, cel mai probabil, vor spori consumul. 

Intre timp, in piete au aparut legumele de sezon. Fasolea pastai, pe care romanii au asteptat-o atatea luni, se vinde insa cu 25 lei/kg de la frrnizor, iar in unele piete ajung sa coste chiar si 50 de lei. 

Rosiile costa intre 20 si 40 de lei, castravetii intre 10 si 18 lei iar ardeii grasii ajung sa coste chiar si 35 lei/kg.

Mai multe articole despre:
fermieri proteste fermieri lapte ieftinire lapte