MENIU

Fenomen astronomic spectaculos marţi noapte! Ce vom putea pe cer

Fenomen astronomic spectaculos marţi noapte! Ce vom putea pe cer 

Fenomen astronomic spectaculos şi rar în ultima noapte a lunii iulie! Planeta Marte va fi mai aproape de Pământ decât de obicei. 

Distanţa la care se va afla Mare de Terra va fi de aproximativ 58 de milioane de kilometri. 

Cea mai mică distanţă posibilă la care Marte se poate apropia de Pământ este de 54,6 milioane de kilometri. Distanța medie între cele două planete este de 225 de milioane de kilometri şi se pot depărta la maxim 402,3 milioane de kilometri.

Dacă va fi senin, planeta roșie se va putea observa cu uşurinţă. „Când vezi prima oară Marte cum răsare la est după apus, vei fi șocat de cât de strălucitor apare”, a explicat Diana Hannikainen, editor la Sky & Telescope. „Culoarea sa portocaliu-pal este ușor de recunoscut”.

„Pe la sfârșitul lui iulie, Marte va fi vizibil la apus”, au explicat cei de la NASA, însă cel mai bun moment să îl vezi va fi la câteva ore după apus, când Marte va apărea mai sus pe cer. "Marte va mai fi vizibil și în august, dar cu fiecare lună mărimea sa aparentă se va micșora, pe măsură ce se îndepărtează de Pământ în orbita sa în jurul Soarelui”, au mai precizat specialişti ai NASA. 

 

Mai multe articole despre:
NASA pământ Marte apropiere