MENIU

Femeie internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași cu suspiciune de o afecțiune extrem de rară

Sursa foto: Pixabay

O femeie de 65 de ani este internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, cu suspiciunea de mucormicoză, o infecţie extrem de rară, prognosticul în acest caz fiind extrem de rezervat.

Femeia este internată în Compartimentul de Terapie Intensivă din cadrul spitalului ieşean, fiind suspectată de infecția cu mucormicoză rinocerebrală, o infecţie rară care potrivit medicilor poate pune în pericol viaţa pacientului.

Pacienta a fost adusă prin transfer de la o unitate medicală din alt județ, ulterior, pe 27 august a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

„Meningita a fost confirmată şi prin rezultatele analizelor efectuate în laboratorul spitalului. S-a solicitat examen CT pentru a exclude orice alte patologii, însă starea pacientei se degrada încontinuu.

Femeia are un istoric medical complex şi a recunoscut că şi-a neglijat total sănătatea, având diabet dezechilibrat, ciroză hepatică decompensată, cancer mamar şi patologii decompensate care o încadrează în categoria pacienţilor imunodepresivi. În primele zile de spitalizare a fost conştientă şi cooperantă”, a declarat medicul Florin Roşu, manager al spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Femeia s-a prezentat iniţial la spital cu asimetrie facială, cefalee, sensibilitate cutanată scăzută la nivelul părţii stângi a feţei şi diagnostic de meningită. Starea pacientei s-a degradat din punct de vedere neuronal: nu putea articula cuvinte și se exprima doar cu ajutorul sunetelor.

„Pentru că echimoza s-a extins foarte mult, pe fondul rezultatului neconcludent al CT-urilor repetate, s-a decis efectuarea unui RMN, dar şi consultul neurologic. S-a ridicat suspiciunea înaltă de mucormicoză rinocerebrală cu leziuni ischemice ca şi consecinţe ale acestei infecţii. Pacienta a primit tratament specific conform ghidurilor internaţionale, însă prognosticul este extrem de rezervat”, a precizat medicul ieşean.

Mai multe articole despre:
spital iasi ciuperca neagra