MENIU

Femeie din Sibiu, prinsă că vindea bijuterii contrafăcute în mediul online

O femeie de 29 de ani din Sibiu este în centrul unei anchete, după ce polițiștii au descoperit că aceasta a comercializat bijuterii contrafăcute în valoare de peste 300.000 de lei prin intermediul rețelelor de socializare.

Marți dimineața, în urma a trei percheziții efectuate în municipiu, autoritățile au confiscat 640 de produse care purtau mărci false, potrivit informațiilor oferite de Mediafax.

Ce au transmis oamenii legii

Ancheta este coordonată de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Conform primelor investigații, în cursul anului 2024, femeia a achiziționat bijuteriile de pe diverse platforme online și le-a vândut ulterior prin rețelele de socializare, promovându-le ca fiind produse de marcă. Clienții, atrași de prețurile avantajoase și de reputația aparentă a produselor, au plătit în avans pentru a le primi.

Prejudiciul total creat prin aceste activități ilegale este estimat la 325.000 de lei. Polițiștii, în urma perchezițiilor, au ridicat produsele contrafăcute și continuă cercetările pentru a clarifica toate aspectele acestei afaceri. Femeia implicată a fost identificată și urmează să fie audiată pentru a se stabili circumstanțele exacte ale activităților sale și pentru a se decide asupra măsurilor legale ce se impun.