MENIU

Polițiștii și jandarmii au intrat cu forța în locuință bărbatului din Botoșani care și-a sechestrat soția. Acesta a fost dus la spital

Intervenție în forță Botoșani

Scene de groază în Botoșani! O femeie a fost sechestrată de soțul ei, bărbatul fiind cunoscut cu probeleme psihice. După mai multe ore de discuții și negocieri, bărbatul a fost ridicat de polițiști și jandarmi, care au intrat cu forța în casă, și dus la spital.

Bărbatul de 57 de ani a ținut-o secestrată pe soția sa în vârstă de 51 de ani timp de mai multe ore. Din primele informatii, polițiștii au fost sesizați chiar de către soția care a cerut că bărbatul să fie dus la spitalul de Psihaiatrie. Când a auzit asta, acesta a încuiat ușa, făcând imposibil accesul în locuință.

Oamenii legii s-au aflat în permanență în legătură cu cei doi, mai multe echipaje fiind trimise în zonă. În plus, a fost trimisă și o autoutilitară cu scară. 

Potrivit unui comunicat al IPJ Botoșani, bărbatul a fost imobilizat și ulterior extras din locuință, în vederea transportării la o unitate medicală.

La acțiune au participat polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu lucratori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) și cu sprijinul jandarmilor. Aceștia au intervenit în forță și au forțat ușa de acces în locuință, pentru a pătrunde în interior.

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani, a afirmat la Realitatea PLUS: "Mai multe echipaje de intervenție și un negociator sunt la fa\"a locului. Femeia a spus că soțul, cunoscut cu antecedente medicale, ar fi închuiat ușa și nu o lasă să iasă din acasă. Bărbatul nu este violent. Femeia a sunat la 112ca să solicite intervenția unui echipaj de ambulanță pentru internare soțului la Psihiatrie. A spus că ar fi nevoie și de un echipaj de poliție pentru că acesta a închuiat ușa și nu îi dă cheia. 

Bărbatul este cunoscut cu probleme psihice. De lucrul acesta este generată starea de pericol. Negociatorul discută cu ambele persoane. Noi suntem pregătiți să intervenim dacă situația o va impune. Sunt luate în calcul mai multe posibilități de intervenție. Intervenția este condusă de șeful Poliției municipiului". 

Vă reamintim că la începutul lunii martie a acestui an, doi bărbați au murit în urma unei luări de ostatici la Onești, județul Bacău. Cei doi muncitori au fost sechestrați de proprietarul casei în care făcea reparații. Bărbații au fost înjunghiați mortal de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani.