MENIU

Femeia care a strâns o avere din promisiuni de angajare în instituții publice. DNA intervine

O femeie acuzată că a pretins și primit sume considerabile de bani, sub pretextul că are influență pentru a facilita angajări în instituții publice, a fost reținută de procurorii DNA și ulterior arestată preventiv.

Ce au transmis procurorii

Procurorii din cadrul DNA Cluj - Biroul Teritorial Baia Mare au demarat acțiuni penale împotriva inculpatei D.C., care este acuzată de trafic de influență în formă continuată. Conform anchetatorilor, între 15 septembrie 2023 și 10 iulie 2024, D.C. a solicitat și a primit sume de bani de la diverse persoane, totalizând 42.700 euro și 1.800 lei. Aceasta a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență asupra unor funcționari de la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră și Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei.

În schimbul banilor primiți, femeia le-a promis persoanelor respective că le va facilita angajarea lor sau a rudelor acestora în instituțiile menționate. Acțiunile sale s-au desfășurat fie direct, fie prin intermediul unor complici.

Femeia a fost arestată

Inculpata a fost prezentată vineri în fața judecătorilor de la Tribunalul Maramureș. Aceștia au admis cererea procurorilor anticorupție de arestare preventivă pentru 30 de zile. Decizia vine ca urmare a gravității faptelor și a sumei totale implicate în actele de trafic de influență.

Procurorii DNA continuă investigațiile pentru a stabili amploarea completă a rețelei și pentru a identifica toate persoanele implicate. Acest caz subliniază importanța vigilenței și a integrității în procesul de angajare în instituțiile publice.