MENIU

Femeia care a născut pe stradă e surdomută - Medicii Spitalului Urziceni ȘTIAU. Halucinant ce răspunde managerul

Noi detalii ies la iveală în cazul halucinant al femeii ce a fost refuzată de medicii de la Spitalul Urziceni și lăsată să nască în afara unității. Și avocatul Adrian Cuculis a reacționat dur după cazul femeii care a născut pe trotuarul de lângă unitatea sanitară. 

 

Declarații incredibile ale conducerii Spitalului Urziceni în cazul halucinant al femeii care a născut pe stradă

 

Managerul Spitalului Urziceni - Daniela Ianuș - a vorbit despre femeia care a născut în afara unității sanitare. Scene halucinante au putut fi văzute luni dimineață la Spitalul Urziceni. O femeie năștea în afara unității sanitare, asistată de medici de pe o ambulanță, chemată chiar de cei de la spital.

Daniela Ianuș a precizat și că medicii știau că femeia care a venit să ceară ajutorul pentru sistență la naștere este surdomută. În plus, managerul a precizat că, de fapt, nașterea nu s-a petrecut pe trotuarul din fața unității, ci chiar în curte.

"Nu era pe trotuar, era aici, în curte", a declarat, cu vizibilă indignare,  managerul Spitalului Urziceni.

„Pacienta nu vorbea, nu auzea. Deci era cu dizabilități am înțeles, din ce s-a discutat cu aparținătorii.
Toată această problemă a durat 19 minute.

E vorba de doi medici de gardă și două asistente (care au văzut-o pe femeia gravidă, n.r.). O asistentă era cu un alt pacient la o perfuzie iar cealaltă asistentă a sunat la ambulanță, a făcut înregistrarea în registru…

Da (prezenta semne vizibile de travaliu). Nu știu ce să vă spun”, a declarat managera Daniela Ianuș și purtătorul de cuvânt Marian Toneanu, care este și medic coordonator spitalul municipal.

"A venit la spital, a fost înregistrată și s-a sunat la ambulanță, pentru că nu avem linie de gardă la ginecologie. Și a iesit putin afară și atunci a intrat în travaliu. Între timp a venit și ambulanța. Era cu aparținătorii. Am înțeles că era și surdomută. Trebuie să ne dea notă explicativă toți”, a adăugat medicul Toneanu.

Legat de imaginile cu femeia care a născut pe trotuar și dacă are vreo vină în cele întâmplate, conducerea spitalului a respins acuzațiile.

„Am văzut imaginile, da! Am văzut imaginile, se ținea cu mâna de șold. A fost evaluată. Am declanșat o anchetă internă. 

Nu (despre vina în cele întâmplate, n.r.) Ce a fost până astăzi dimineață, nu”, a mai spus Daniela Ianuș, managerul Spitalului Urziceni.

 

Managera Spitalului Urziceni despre decesul bărbatului la câteva ore după tratament: „Ce i s-a întâmplat a fost după ce a plecat”

 

Managera Spitalului Urziceni a vorbit și despre al doilea caz șocant ce a avut loc luni. Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul decesului unui bărbat la câteva ore după ce a fost tratat la același spital.

„I s-a administrat un calmant ,a stat doua ore sub supraveghere, a cerut sa se intoarca acasa. I s-au verificat din nou constantele. Iar ce i s-a intamplat a fost dupa ce a plecat de la spital”, au fost explicațiile Danielei Ianuș, manager Spitalul Urziceni, potrivit Realitatea PLUS.

 

Avocatul Adrian Cuculis, reacție după ce femeia care a născut pe trotuar a fost refuzată de Spitalul Urziceni

 

Avocatul Adrian Cuculis a avut o reacție dură după incidentul revoltător în care o femeie surdomută a fost lăsată să nască pe trotuar în fața Spitalului Urziceni.

„Se face ca in Romania anului 2023, o persoana in travaliu ajunge la un spital de provincie, in speta Urziceni.
Intra in camera de garda si apoi din pricina deficientei pe care o are ( surdo muta), personalul medical de acolo si subliniez PERSONALUL MEDICAL, o lasa sa plece dintr-un spital public de stat pe motivul ca nu exista medic specializat care sa o asiste la nastere.
Nu bine iese din spital si se propteste de zidul spitalului in asteptarea salvarii ce urma sa vina dupa ce "personalul medical" a sunat la 112 sa ceara o ambulanta.
Sper sa vi se para la fel de absurd cum mi s-a parut mie si intreb si eu corpul profesional medical de acolo:
Ati jurat cumva ca
Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiunile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență. ?
Ori daca ati facut asta, ce v-a impiedicat ca macar nasterea aceea neasistata sa fie facuta pe un pat de spital ori macar in spital daca nu pe pat?
De ce nu s-a aflat niciunul dintre voi langa femeia gravida, mai ales ca exista si un chirurg in spital?
Aveti lipsa de personal?
De ce nu protestati pentru asta? Ar fi o schimbare interesanta sa nu mai protestati pentru interese financiare.
Daca reusiti un exercitiu de imaginatie o sa vedeti cam cat de urat s-a vazut tot ce s-a intamplat intre 2020 si 2022 si o sa va ganditi mai profund atunci cand nu primiti respectul pe care il pretindeti”, a transmis av. Adrian Cuculis pe pagina sa de Facebook.
 
.

 

Managerul spitalului în curtea căruia o femeie a născut pe asfalt: „Nu pot să vă spun de ce s-a întâmplat, nu am citit presa. Nu încercați să mă intimidați”

 

Dezvăluirile au fost făcute după ce au fost difuzate imagini șocante cu o femeie ce a născut, luni, pe trotuar lângă Spitalul din Urziceni, după ce a fos trefuzată de medicii din unitate. Aceasta a fost asistată de medicii de pe Ambulanța venită la cererea spitalului, prin apel la 112.

S-a întâmplat în jurul orei cinci dimineața atunci când tânăra femeie, de 24 de ani, a ajuns la camera de gardă a unității medicale cu contracții puternice. Ar fi fost anunțată însă că unitatea medicală nu are linie de gardă de ginecologie și va fi transferată la Spitalul de Urgență din Slobozia. Medicii au chemat la 112 un echipaj de Ambulanță. Femeia nu a fost supravegheată, iar în momentul în care a ieșit în curtea spitalului a intrat în travaliu. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că a văzut imaginile îngrozitoare de la Urziceni, acolo unde o femeie a fost nevoită să nască în fața spitalului. Șeful de la Sănătate a precizat că a trimis deja Inspecția Sanitară de Stat la Urziceni.

Alexandru Rafila, a cerut demisii în urma incidentului șocant cu femeia care a fost nevoită să nască în stradă și nu în spital, în anul 2023, în România.

În plus, Ministerul Sănătății a contrazis conducerea unității medicale, care a invocat lipsa medicilor specializați. Ministerul Sănătății a mai spus că spitalul este în subordinea primăriei. Spitalul are secție de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie, a precizat ministrul Sănătății. Iar, ulterior, angajații primăriei au venit cu acuzații grave la adresa conducerii unității medicale.