MENIU

Felicitare antisemită de Valentine's Day. Participanţii la eveniment au fost scandalizaţi

Un grup de studenţi republicani de la Central Michigan University a celebrat Sfântul Valentin mai devreme, dar petrecerea s-a transformat într-o manifestare a antisemitismului.

La eveniment s-au împărţit pungi de cadouri, însă un student s-a gândit să transmită mesajul de Valentine pe o felicitare pe care era figura lui Adolf Hitler. Ulterior, s-a explicat că totul s-a dorit a fi o farsă, iar imagina a fost preluată de pe un site cu imagini amuzante și glume, însă nimeni nu a gustat gluma. 

Grupul şi-a prezentat scuzele, menţionând că "nu susţinem acest tip de retorică antisemită." Preşedintele campusului universităţii, dr. George Ross, a condamnat această gafă, declarându-se "extrem de dezamăgit." Acesta a mai adăugat că "situația de față nu reprezintă comunitatea din campus. Astfel de manifestări pline de ură, deşi sunt apărate de Primul Amendament al Constituţuiei (Statelor Unite), sunt de neacceptat şi nu fac parte din codul nostru de valori.”

În urma evenimentelor, în cadrul campusului s-a ţinut un miting care a militat împotriva discriminării. La miting au participat şi membri ai grupului de studenţi republicani care au organizat petrecerea.